Доналд Тръмп: Ако не платите за отбрана в НАТО, Русия да прави каквото си поиска

2
Според Белия дом подобни думи са "ужасяващи и необмислени"
Според Белия дом подобни думи са "ужасяващи и необмислени" Снимка: АП/Manuel Balce Ceneta

Според Белия дом подобни думи са "ужасяващи и необмислени"

Доналд Тръмп заяви снощи, че в качеството си на президент е казал на лидер на държава членка на НАТО, че ако не увеличи разходите си за отбрана, той "би насърчил" Русия "да направи каквото си поиска" и че подобно поведение е "престъпно", предаде Асошийтед прес и БТА.

Тръмп обяви това на предизборна среща в Конуей, в американския щат Южна Каролина. Той е един от двамата останали претенденти за президентската номинация на Републиканската партия за изборите тази година. Срещу него е единствено бившата постоянна представителка на САЩ при ООН Ники Хейли.

Впоследствие Ройтерс съобщи реакцията на Белия дом, според който подобни думи са "ужасяващи и необмислени".

"Президент на голяма страна се изправи и ме попита: "Добре, сър, ако ние не платим (повече пари за отбрана - бел. ред.) и Русия ни нападне, вие ще ни защитите ли?" Аз му отговорих: "Няма да платите? Вие престъпник ли сте? Не само няма да ви защитя, но и бих насърчил Русия в този случай да направи каквото си поиска", каза Тръмп пред евентуалните си избиратели.

Белият дом отхвърли тези коментари. "Да насърчаваш инвазии на убийци на територията на нашите най-близки съюзници от страна на пагубни режими е ужасяващо и необмислено - това застрашава националната сигурност на САЩ, световната стабилност и нашата вътрешна икономика", заяви говорителят на Белия дом Андрю Бейтс относно думите на бившия президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    11g24g 9okto
    Zzzzzzz
  • 9
    2
    Мунчо
    Този ми прилича на Тиквомир. Но когато стане напечено обръща палачинката.
  • -7
    1
    Българин
    Абсолютен малоумник! Как може да има хора, които да се връзват на този жалък боклук????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари