Доктор Цанова: Счупената ръка на дете не е спешен случай!

5
Защо се наложи родители да бъдат принудени да платят 125 лева за гипсиране на счупената ръка на малката им дъщеричка
Защо се наложи родители да бъдат принудени да платят 125 лева за гипсиране на счупената ръка на малката им дъщеричка Видео: Нова телевизия

Семейство от Бургас бе принудено да плати 125 лева за гипсиране на счупената ръка на малката им дъщеричка. За това алармираха родителите в социалните мрежи.

В ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия потърпевшите разказаха, че са обиколили три болници, докато се намери лекар, които да помогне на детето им.

Първо отидохме в медицински център „Света София”. От там ни препратиха в МБАЛ Бургас, където обаче се оказа, че няма дежурен ортопед. Отново ни препратиха – този път в УМБАЛ „Дева Мария”, където най-напред ни запознаха с ценоразписа”, разказаха родителите на малката Димана.

Д-р Вергиния Цанова, заместник-началник на РЗИ-Бургас, обясни, че манипулацията е трябвало да се плати от родителите, защото нямали направление от личния лекар. Дежурните кабинети пък нямали право да издават такива документи.

Счупената ръка не се води спешен случай и трябва да се изчака началото на работния ден за общопрактикуващия лекар, а през това време да следват насоки, дадени от дежурния”, каза д-р Цанова.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари