До къде стигна ремонтът в училище „Отец Паисий"?

0
От юли тече трескав ремонт, ще завърши ли преди началото на новата учебна година
От юли тече трескав ремонт, ще завърши ли преди началото на новата учебна година Видео: БНТ

В 900 училища в страната се правят ремонти това лято.

От тях около 100 се подновяват изцяло с европари. Ремонти и след началото на учебната година ще има, но това няма да попречи на учебния процес, увери министърът на образованието Красимир Вълчев, предава БНТ.

От леко козметично освежаване през саниране до цялостен ремонт - обновяването на училища и детски градини тече с пълна сила.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Близо 80 детски градини са предмет на цялостно обновяване, догодина очакваме още над 300 образователни институции да бъдат цялостно обновени. В част от тях по днешна информация - около 50 ще продължат ремонтите и след началото на учебната година.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Имам уверението, че районните кметове и директорите са направили нужната организация никъде това да не попречи на учебния процес, както в детските градини, така и в училищата.

По европроект на стойност над 12 млн. лв. се обновяват 2 училища и 3 детски градини в Русе. От юли тече трескав ремонт и в едно от най-старите училища - „Отец Паисий". Дворът му от години пропада заради улягане на стари септични ями. 

Светлинка Арсова, зам.-директор на ОУ „Отец Паисий" Русе: Изградени са нови шахти за отводняване на пространството в двора. Положен е последният пласт от асфалт. Предстои изграждане на тартанова настилка на игрищата, която е дарение.

За 40 години история в Благоевградската професионална гимназия не е имало физкултурен салон. Сега - по проект за близо 1,4 млн. лв. е построена нова сграда, в която ще се помещават салон, специализирани кабинети, работилници и лаборатории.

инж. Лидия Китанова, заместник-директор на Благоевградска професионална гимназия: Работилниците, с които разполагахме, не бяха оборудвани да могат да покрият изцяло учебните програми по учебните практики, които са заложени в учебните планове. В сградата е изграден автосервиз.

Въпреки мащабите си, ремонтът трябва да приключи началото на учебната година. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари