До 10 години затвор за сириеца, шофирал автобуса с мигранти

1
Постановено е задържане до 72 часа, като обвинението ще поиска от съда постоянен арест
Постановено е задържане до 72 часа, като обвинението ще поиска от съда постоянен арест

Постановено е задържане до 72 часа, като обвинението ще поиска от съда постоянен арест

"Повдигнато е обвинение на непълнолетния сириец, управлявал автобуса и предизвикал катастрофата, довела до смъртта на двамата полицаи", съобщи за DarikNews.bg Соня Петрова от Окръжна прокуратура - Бургас.

"Случаят е квалифициран като особено тежък, като предвиденото наказание е от 3 до 10 години затвор, защото се касае за непълнолетен", обясни тя.

"Обвинения на три лица са били предявени от Районната прокуратура в морския град", информира прокурор Мария Маркова. Всички те са сирийски граждани, като единия от тях е с хуманитарен статут, а останалите две са със статут на постоянно пребиваващи. Техните обвинения са за противозаконното подпомагане за преминаване на границата на 47 броя чужди граждани, които също са сирийци.

"Законодателят в този случай е предвидил затвор от 1 до 6 години и глоба от 5 до 25 хил. лева", обясни още Маркова. "За непълнолетния редукцията обаче е до 3 години наказание", добави прокурорката.

Постановено е задържане до 72 часа, като след изтичането им обвинението ще поиска от съда постоянен арест.

По отношение на останалите арестувани продължава събирането на доказателства и се очаква до края на деня също да им бъдат повдигнати обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    До 88
    Точно така, в САЩ и Германия не може да си помислиш да посегнеш на полицай или ако това се случи лежиш да живот. Но в България са създадени тъпи закони от 240 хрантутници. Дано на някой от тях се случи такова нещастие, че поне да се замислят...
  • 7
    1
    88
    ДО 10 год.??? Ако е в щатите ще го разцепят с няколко доживотни по 1000 обвинения!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари