Днес температурите скачат до 13 градуса

0
Ако ви предстои пътуване днес към Сърбия или Унгария, подгответе се за гъсти мъгли и ниска видимост по пътищата
Ако ви предстои пътуване днес към Сърбия или Унгария, подгответе се за гъсти мъгли и ниска видимост по пътищата

Посрещаме ясен и слънчев ден.

Въпреки студената сутрин, около обяд и в ранния следобед температурите ще скочат до стойности между 8 и 13 градуса. Най-топло - в Северозападна България, в западните части на Предбалкана и централните райони на Южна България.

В следобедните часове вятърът ще започне да се усилва. Привечер, през нощта и утре очакваме неговите пориви да достигат 50 километра в час в равнините и около 100 километра в час в планините. Силен студен вятър, с който ще започне нахлуване на студен въздух, предаде NOVA.

Застудяването ще е за кратко. В петък вятърът ще утихва, а в събота и неделя температурите отново ще са сравнително високи – между 10 и 15 градуса. В началото на другата седмица слабо изразен средиземноморски циклон ще докара незначителни превалявания. Дъжд в ниското и сняг тук там в планините на Западна България. Следващ период с потенциал за по-осезаеми валежи – 5-6 февруари.

Ако ви предстои пътуване днес към Сърбия или Унгария, подгответе се за гъсти мъгли и ниска видимост по пътищата. В съседна Гърция пък има предупреждения (жълт код) за ниски температури. В другия край на Европа циклонът „Глория” е в своята последна фаза. Днес се очакват обилни валежи от дъжд и сняг в най-северните области на Испания и съответно в най-южните планински райони на Франция.

Въздухът рано тази сутрин отново бележи високи стойности на замърсителите в атмосферата. В 8 града на страната концентрацията на фини прахови частици е над допустимите норми - Русе, Горна Оряховица, Варна, Бургас, София, Благоевград, Кърджали и Смолян. В Смолян замърсяването към 4 часа сутринта е най-осезаемо - 2 пъти над нормата. Очакваният вятър след обяд и утре обаче ще изчисти атмосферата в цялата страна. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари