Днес празнува име, което значи воин

0
Мъжете с това име ревнуват, дори без причина
Мъжете с това име ревнуват, дори без причина

Днес църквата почита Свети Мартин, папа Римски.

Заедно със свети Максим Изповедник римският папа свети Мартин (649–653 г.) защитавал истинското църковно учение от лъжеучението на монотелитите. Еретиците били покровителствани и от император Констанс (641–668 г.), който споделял техните убеждения. Папа Мартин свикал в Рим поместен събор, на който ереста била осъдена, а еретиците - предадени на анатема.

Като узнал това, императорът обвинил папа Мартин в държавно престъпление, в предателство. По заповед на Констанс двамата защитници на православното учение, Максим Изповедник и папа Мартин, били насила закарани в Цариград, където били изтезавани и съдени като политически престъпници (553 г.). Положени били много усилия да се съгласят с учението на еретиците. И двамата обаче останали твърди в православните си убеждения и не престанали да изобличават лъжеучението на монотелитите.

След като претърпял много оскърбления и лишения, папа Мартин бил изпратен на заточение в Херсон Таврически (Крим), където след две години починал, като до края на живота си останал непоколебим изповедник на православното учение.

Имен ден: Мартин, Марти, Марто, Мартина, Марта, Мартен, Мартена, Мартинела, Мартинел

Какво означава името Мартин?

Името Мартин има латински произход - воин; посветен на Марс, древен римски бог на войната.

Момчетата с името Мартин още от малки показват, че са хора, които довеждат докрай започнатото, но пък то невинаги е от голяма значимост. Те не са буйни като повечето деца, нерешителни са, нужно е да бъдат постоянно насърчавани. Обикновено си седят в дома, не им стига смелост да бъдат навън, където им се струва, че ги дебнат опасности. 

Родените през лятото са скромни, разсъдителни, но по-нататък в живота си някои губят своята скромност и стават твърде големи самохвалци. 

Родените през зимата често са необщителни и не създават много приятелства. Не успяват винаги да се реализират в достатъчна степен – една част от тях от прекалена  затвореност в собствения свят, а другата – от недостатъчна инициативност. 

Най-добре се справят с живота, родените през есента и пролетта. Те правят добра кариера, често стават лидери в своята общност. По-сръчни са от „зимните” и „летните”, по-находчиви са във всяко едно начинание.

Повечето мъже с това име обикновено имат по два брака. Вторият е успешен.

Имаше такова име от едноименния римски конгомен. Стресът в името Мартин се случва както на първата, така и на втората сричка. Също в името на Мартин има сродни имена: Марсиал, Марки, Марсел, Марк.

В християнството името Мартин е свързано с няколко светии: Мартин от Турс, Мартин Изповедник. Свети Мартин от Тур е известен като Мартин Милостивия и е покровител на град Олпе, Edingen (Германия), Бургенланд (Австрия), покровител на ездачи, просяци, войници и винопроизводители.

Името Мартин три пъти годишно:

  • 14 /27/ април - Светият Мартин, изповедникът, папата, защитава православната вяра от еретици, за които много от тях страда, умира в Крим (VII век).
  • 12 / 25/ октомври - Св. Най-милостивият Мартин първи е воин, след това става монах и е епископ на Турс (във Франция); особено благодарение на Бога с милост към бедните; прогнозира бъдещето и извърши чудеса с молитви (IV век).
  • 1 март - Баба Марта

Знаци на името Мартин : Свети Мартин се моли за запазването на целомъдрието. Св. Мартин се счита за покровител на диви гъски. 14 април е денят на Мартин Фокс. На този ден лисицата променя старите дупки в нови. Лисиците са атакувани от нощна слепота в деня на Мартинов, могат да бъдат взети с голи ръце.

Положителни черти на името Мартин: Енергичен, уверен, независим. Волята, ангажираността, способността на Мартин да привлича и да се интересува от хората, сякаш сами по себе си, му осигурява мястото на лидер.

Отрицателни характеристики на името Мартин: Странно самочувствие, самоотверженост, ексцентричност, егоцентризъм. За самоутвърждаване, името Мартин е способно на борба. В този случай неговата самоуважение се удовлетворява и му дава увереност в способностите си. Смята се, че Мартин, вместо да намери оптимален начин за разрешаване на неразбиране, започва да се вълнува и не мисли за последствията, докато не счупи дърва за огрев.

Характерът на името Мартин : Мартин е склонен да се оттегли от себе си, защото му липсва доверие. Той е много емоционален, се стреми към успех, но бързо потъва. Живата интуиция, подобно на всеки интроверт, му помага да избегне твърде много грешки в живота. Мартин е педант и анализатор, много независим, не толерира морализацията.

 

От детството си Мартин изненада останалите с ангажимента и ангажимента си. Той е малко стегнат и нерешителен, но можете да бъдете абсолютно сигурни, че името Мартин със сигурност ще доведе до края, каквото и да му струва. Човек, назован с това име, е домашен човек. Той обича да прави бизнес. Ето защо Мартин често предпочита да живее в дома си. В този случай целият смисъл на името е в ред, от покрива до крановете в кухнята. Един човек, на име Мартин, обича много спорта и риболова - друга причина да живеят такива хора извън града. Той е много разумен, но скромен, обича самотата. Така че, приятелите в името на Мартин не са твърде много. Освен това, по техен избор, той ги взема много сериозно и практически не позволява на никого на негова територия. Отнема много време Мартин да погледне лицето и да започне да му се доверява.

Значението на името Мартин може да бъде проследено, ръководено от времето на годината на раждането му. Например, "зимата" Мартин - човек с много неспокоен характер. Той е любител, който спори и изобщо не възприема съвет на други хора. "Лято" Мартин, от друга страна, е по-спокоен и нерешителен, често има творчески способности.

Името Мартин е задължително, бизнесът започва да завършва, нерешителен, плах, оттегнат. Домакин, той обича да прави домакински работи. Не избягвайте никаква работа. Мартин скромен, прагматичен, разумен. Сексът носи името на радостта на Мартин, но с извънбрачните отношения той се стреми да избегне моралната отговорност. Бракът му ще бъде щастлив само ако се ожени доброволно, без принуда.

Винаги се стреми да докаже своя случай. Той обича да се забърква с технологията. Естеството на комплекс "зимата" Мартин, първият брак често е неуспешен. Постига успех в юриспруденцията, в бизнеса, медицината; може да стане духовен. "Лято" Мартин - скромен, нерешителен, но общителен и гостоприемен, показва склонност към поезия и живопис. Понякога името Мартин не може да реализира таланта си. "Есен" Мартин разумно, той е придружен от успех. Предпочита да живее с родителите си.

Избор на професия по име: Мартин - роден предприемач, пионер, самоуверен и ентусиазиран човек. Той не се страхува да поеме трудни случаи, да води голяма обществена организация. В един случай, човек на име Мартин разчита само на себе си, не се доверява на партньорите си, колегите му са твърде придирчиви.

Бизнес и кариера Мартин: Мартин иска да бъде в центъра на вниманието, да изглежда уважаван, трябва постоянно да търси средства за поддържане на статута на богат човек.

Любов и брак на Мартин: името Мартин ревнува, дори без причина. Благоприятна съюз с Алина, Албина, Виолета, Данута, Жана, Irma, Каролин, вар, Тереза. Усложнени взаимоотношения са вероятни с Angelica, Bella, Isolde, Christina, Stephanie.

Здраве и таланти на име Мартин : В сърцето си, Мартин е ранен, чувствителен, подложен на стрес, неврологични заболявания.

Името на Мартин в други страни : Преводът на името на Мартин на различни езици има малко по-различно значение и звучи малко по-различно. На английски език се превежда като Мартин (Мартин), на немски: Martin (Мартин), френски: Мартин (Мартин), на испански: Мартин (Мартин), на португалски: Martim, Мартин (Мартин), Италиански език: Мартино.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари