Дмитро Кулеба: Тези, които искат да помогнат на Украйна, винаги ще намерят начин за това

1
Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени
Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени Снимка: БНТ

Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени

Тези, които искат да помогнат на Украйна, винаги ще намерят начин за това, заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба, който присъства на откриването на фотоизложбата "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна" в Европейския кът на Народното събрание. Изложбата се организира съвместно от "Демократична България" и посолството на Украйна.

"Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения и рационални аргументи как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени. Тези, които искат да помогнат, винаги ще намерят начин за това. Тези, които казват, че защитават цели и принципи, трябва сега да застанат за Украйна. Всеки, който намери причина или аргумент да не вземе подобно решение, действа в полза на агресията. Аргументите им може да изглеждат рационални, но съм сигурен, че по време на война, останалият свят трябва да заеме страната на жертвите, а не на агресорите. Затова се надявам, че тези снимки ще помогнат на някои политици и членове на правителството да си представят какво преживяват тези хора в момента и да вземат правилното решение. Най-добрият начин да спрем войната е да подкрепим Украйна, а не да стоим неутрални!" - каза Кулеба.

Освен депутати от "Демократична България" на откриването на изложбата дойде и председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

"Искам да изразя пълна подкрепа не само от името на "Продължаваме промяната" и на коалицията, но и от целия български народ. Ние стоим зад Украйна и те могат да разчитат на нас за подкрепа във всяко едно отношение.", каза Гюров.

"България е съпричастна с украинския народ и ще продължи да го подкрепя според възможностите си, защото воювайки за териториалната си цялост, Украйна на практика воюва и за свободата и демокрацията на свободния свят. Българският народ е дълбокосъпричастен към хората, принудени да напуснат домовете си и да търсят спасение от войната." - заяви Атанас Атанасов от ПГ на "Демократична България"

Сред официалните гости са министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, депутатът от Върховната Рада на Украйна Антон Киссе, Н.Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България, вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, посланици на редица държави в България, представители на украинското посолство у нас, народни представители на "Демократична България" и общественици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    До ном. 13
    Никой не го е канил, той си има 200 000 граждани тук и си идва като у дома, само дето нещо не видяхме сънародниците му да го посрещат с цветя, рози и знамена. Що ли ??
  • 3
    13
    ???
    Абе, тоз' Кулеба, да го е*а, кой го е канил тук ? Като какъв ми се развява и наглее 3 дни в милата ни родина? Никой не каза и никой не попита !!!! Що за журналЯ ! Кой го покани в България този измекяр нагъл и противен?
  • 2
    12
    =-=--=
    усрайна няма място нито в Европа, нито в НАТО! усрайна трябва да не съществува, защото сащ набиха този клин там и сащ са виновни за случилото се! Защо западът не видя военните агресии и нападения на сащ над Афганистан, Либия, Сирия, Ирак, Египет, Югославия и хвърляните уранови бомби, убиващи невинни хора?! Защо тогава илиан фасилеф мълчеше?! Защото е хибрид на сащ!
  • 3
    11
    иванчо от острица
    Осем години се зъбиха на Русия сега помооощ А на тия които плачат и пишат предлагам Влак до Киев и на фронта срещу гадните руснаци Слава на Украйна
  • 0
    10
    СЪВЕТ
    До нм 9.ОСТАВЕТЕ ТЕЗИ ХОРА ДА ГОВОРЯТ КАКТО СИ ИСКАТ,ФАКТИТЕ СА НА ЛИЦЕ,8000 БОСНЯЦИ ИЗКОЛЕНИ ЗАРОВЕНИ,ЖЕНИТЕ ИЗНАСИЛЕНИ.БИЛИ ГИ БОМБАРДИРАЛИ,Е КВО ДА ГИ ПРАВЯТ ТЕ ИНАК ЩЕ ИЗКОЛЯТ И НАС БЪЛГАРИТЕ,ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ОМРАЗА ТАЯТ САМО МАКЕТАТА. ЗА ДА ИМА МИР ВСЕКИ ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ДРУГИЯ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е БЪЛГАРИН ИЛИ НЕ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари