Дмитрий Медведев: Украйна трябва да предаде Киев на Русия, за да влезе в НАТО

2
Ще трябва да преместят столицата в Лвов, ако поляците са съгласни, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия
Ще трябва да преместят столицата в Лвов, ако поляците са съгласни, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Снимка: © РИА Новости / Григорий Сысоев

Ще трябва да преместят столицата в Лвов, ако поляците са съгласни, заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че за да се присъединят към Северноатлантическия алианс, украинските власти ще трябва да предадат на Русия Киев и да се преместят в Лвов... ако поляците са съгласни. Той написа това в своя канал в Telegram.

Медведев припомни предложението, получено от киевските власти от щаба на НАТО: за да се присъединят към Алианса, спорните територии трябва да бъдат прехвърлени на Русия и уточни, че "всички уж техни територии" могат да се считат за спорни.

"И какво? Идеята е любопитна. Единственият въпрос е, че всичките им територии са във висша степен спорни. А за да влязат в блока, киевските власти ще трябва да се откажат дори от самия Киев, столицата на Древна Рус.

Е, ще трябва да преместят столицата в Лвов. Освен ако, разбира се, ако "пшеките“ (поляците) се съгласят да оставят Лемберг на любителите на бекон с кока-кола“, пише Медведев, цитиран от агенция Фокус.

По-рано ръководителят на щаба на генералния секретар на НАТО Стиан Йенсен заяви, че Киев може да успее да се присъедини към НАТО, ако се откаже от територии в полза на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    русенец
    Явно водката му е дошла в повече. Явно му е нужно спешно лечение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари