Дмитрий Медведев: Румъния няма да получи нищо от Русия

5
Европейският парламент прие резолюция, с която призова Москва да върне изцяло държавното съкровище на Румъния
Европейският парламент прие резолюция, с която призова Москва да върне изцяло държавното съкровище на Румъния Снимка: ЕПА / БГНЕС

Европейският парламент прие резолюция, с която призова Москва да върне изцяло държавното съкровище на Румъния

Румъния няма да получи нищо от Русия. Това написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в руската социална мрежа "ВКонтакте", предаде БТА.

Коментарът на бившия руски президент идва ден, след като Европейският парламент прие резолюция, с която призова Москва да върне изцяло държавното съкровище на Румъния, което е присвоила незаконно по време на Първата световна война, съобщават румънските медии.

Дори не знам как да отговоря на такава дързост. Нямам какво да кажа на руски, мога само да ги пратя... Румънците, както знаете, не са нация, а начин на живот”, написа Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

В публикацията си в социалната мрежа той отбелязва още, че Европейският съюз е откраднал 300 милиарда долара руски активи и сега изисква връщането на "златцето" на Румъния. Дмитрий Медведев нарича европейските лидери “идиоти, слаби и нищожества”. Той повтаря руската версия за съкровището и казва, че всъщност Румъния няма какво да получи, тъй като Москва никога не е искала репарации за действията на Букурещ в Русия по време на Втората световна война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    6
    dgd
    Медведев направо е уцелил в десятката с това описание - румънците са купчина селяни, които по щастливо стечение на обстоятелствата имат държава. А щастливото стечение е, че на французите им е трябвало един задунайския кантон и са романизирали местните туземци.
  • 8
    5
    dgd
    Румъния - чудовището на Франкенщайн съшито от каквото са откраднали от съседите си. До 1860тс пишат на кирилица, старите им църкви са обсипани с български букви. Северна Добруджа, Трансилвания, Банат - крадени земи. 2017та в Букурещ се запознах с млада двойка - мъжът Херман, жената Барич. Асимилирани немец и сръбкиня, говорят само румънски. Като казах като си жалък, приспиваш защитните механизми. Румънците са майстори асимилатори
  • 5
    4
    dgd
    Румънците са типичен пример за това как да успееш като нация като просто си жалък - никой не те взема насериозно и постоянно минаваш между капките.
  • 6
    3
    до 2
    Така ти звучи на теб, защото толкова са ти интелектуалните силици!:) Но ако прочетеш някоя книжка, може би ще имаш и друга трактовка на заглавието, та даже ще прочетеш и написаното под него.:) Как е в Чародейките?
  • 1
    2
    Иван
    Заглавието звучи, все едно алкохолизиран баща се кара със сина си, че няма да му остави за наследство семейната панелка в чародейките.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари