Диян Стаматов: След пролетната ваканция учениците трябва да се върнат в клас

4
Диян Стаматов добави, че вероятно ще има необходимост в летните месеци и през месец септември за наваксване на материала
Диян Стаматов добави, че вероятно ще има необходимост в летните месеци и през месец септември за наваксване на материала Видео: БНТ

"Веднага след пролетната ваканция трябва да започне отново ротационният принцип, за да присъственото обучение да даде своите резултати. От 12 април вероятно учениците от 1-ви до 4-ти клас ще се върнат в класните стаи"

 Това заяви в "Денят започва" Диян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов". Той прогнозира, че това ще стане ясно още днес и допълни, че от 5-и до 12-и клас трябва трябва да се върнат ротационно на училище.

Диян Стаматов добави, че вероятно ще има необходимост в летните месеци и през месец септември за наваксване на материала и прогнозира, че учебната година ще започне по план на 15 септември.

"Компромисът с дистанционното обучение беше правилен. Затварянето беше разумен и правилен подход. Националното външно оценяване трябва да се проведе, то няма задължителен характер, това е обективният поглед, трябва да го има. Онлайн обучението е временно и краткотрайно, има субективно отношение при него", отбеляза Диян Стаматов.

Според него трябва да се редактира и да се прецизира изпитният материал за кандидатстващите след 7-ми и 12-и клас.

Надежда Цекулова, която е родител, определи онлайн обучението като неуспешно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари