Диви слонове убиха петима души

0
Слонове се нахвърлиха върху група фермери и техните семейства, които жънели в полето
Слонове се нахвърлиха върху група фермери и техните семейства, които жънели в полето

В Мозамбик петима души загинаха след сблъсък със стадо диви слонове, съобщава Africanews

Нападението е станало в провинция Кабо Делгадо. Слонове се нахвърлиха върху група фермери и техните семейства, които жънели в полето. След появата на агресивни животни хората се втурнали да бягат, а когато се върнали, открили телата на загиналите, сред които имало жена и две деца. Малко преди смъртта си те се преселели от друго село.

Говорителят на правоприлагащите органи Марио Адолфо каза, че смъртта се дължи на "конфликт между хора и диви животни". Той отбеляза още, че това не се е случило на територията на местния резерват, предаде DarikNews.bg

От 2017 г. ислямистките терористи действат в провинция Кабо Делгадо и жителите на много населени места са принудени да напуснат домовете си. Africanews отбелязва още, че районът Макомия, където е станал инцидентът, се намира близо до националния парк Куиримбас, но нападения на слонове на тези места не са регистрирани от много години.

По-рано беше съобщено, че в Индия див слон уби човек, който се опита да избегне срещата с него. 60-годишният индиец започнал да бяга, когато наблизо се появил слон, но агресивното животно го настигнало и го стъпкало.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари