Росица Георгиева даде червен картон на Иван Белчев

9
Диплома от университета "Манхайм" не важала за комисията по избор на омбудсман в Русе
Диплома от университета "Манхайм" не важала за комисията по избор на омбудсман в Русе

Диплома от университета "Манхайм" не важала за комисията по избор на омбудсман в Русе

Отдавна в русенската администрация няма "случайни хора", а само "наши" - назначени или посочени от измислени, но жадни за власт патриоти.

Комисията за избор на Обществен посредник проведе своето заседание, на което бяха разгледани предложенията за кандидати по позицията омбудсман на Община Русе, съобщават от администрацията

Комисията с председател д-р Росица Георгиева е взела решение кои от кандидатите да бъдат допуснати до събеседване на постъпилите кандидатури за Обществен посредник на територията на Община Русе, става ясно от прессъобщението. 

Четирима са били кандидатите, подали своите документи в деловодството на Общински съвет – Русе в срок до 21 юни.  Досега в града ни са били организирани и проведени три конкурса, но без резултат и никой от кандидатите не е бил одобрен.

При четвъртият опит за избор на Обществен посредник са били одобрени двама кандидати и това са Милена Цонева – Георгиева и Мариян Димитров. Ина Райчева – Цонева и Иван Белчев не бяха допуснати поради непредставяне на необходимите документи.

Тук възниква въпросът как така дипломата на Белчев, който е трън в окото на мнозина в Русе поради активната си гражданска позиция по редица проблеми, се оказва невалидна. Ето какво пише в съобщението на администрацията:

"Активистът Иван Белчев, не е представил диплома за висше образование с нотариална заверка, съгласно изискването на чл. 6, ал. 3, т. 4 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на Община Русе. Депозираното от кандидата удостоверение за образователна степен „Магистър“ от университета „Манхайм“ не е с нотариална заверка и не отговаря на изискванията на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа и на Наредбата за държавните изисквания за признаване на придобито висше образование и завършени периоди на обучение в чуждестранни висши училища. На представеното удостоверение за образователна степен „Магистър“ от университета „Манхайм“ е извършен превод от Тералингва. Официалният превод е направен на фирмена бланка с печат на преводаческата агенция, но не е удостоверен с подпис на заклет преводач към агенцията."

Така след прочетеното остава горчивия привкус, че общинската администрация по стар навик, си организиран конкурс за определени хора. Останалите "случайни" граждани, участващи в него като Иван Белчев, са просто за масовка.

Предстои да видим дали "правилният" човек за община Русе ще се окаже Милена Цонева – Георгиева или Мариян Димитров. 

Списък на кандидатите може да видите тук

Малко по-късно  Иван Белчев публикува видео в личния си фейсбук профил, в което изразява своето искрено недоумение защо не е допуснат. 

"Не бях одобрен заради дипломата ми, тъй като не била с апостил. Не била нотариално заверена. Забележете, че когато аз кандидатствам с тази диплома в Мюнхен, ме взеха веднага. Благодарение на нея работих със световни компании като Уолт Дисни. Върнах се в Русе, започнахме редица инициативи и се борим този град да бъде чист град. Смятам, че позицията на омбудсмана е точно за мен. Обаче ... не ме допуснаха дори да си представя концепцията, защото дипломата ми не била преведена точно както те искат. Никой не ми се обади официално, научих днес от медиите. Отидох при нотариус, преведохме както трябва дипломата и я оставих в общината. Направих официално възражение на комисията от Общинския съвет, защото не смятам, че дипломата с която съм работил толкова години, те определят като нелегитимна. "

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари