Динко Вълев купува въздушна линейка за 2 милиона евро

7
Медицинският хеликоптер ще бъде оборудван с всичко необходимо за спешни случаи
Медицинският хеликоптер ще бъде оборудван с всичко необходимо за спешни случаи

Реално за 10 - 15 минути ще мога да бъда във всяка точка на България, сподели Ловеца на мигранти от Ямбол

Динко Вълев от Ямбол, известен у нас като Ловеца на мигранти, купува хеликоптер за 2 милиона евро. Придобивката обаче няма да използва за туристически обиколки или екстремна емоция, а ще я насочи към медицината. Идеята на ямболията е да си купи хеликоптер – въздушна линейка, с която да може да помогне за спасяването на човешки животи при неотложна спешност.

Хеликоптерът ще бъде оборудван с всичко необходими за медицински цели. Ако осъществя идеята си, ще сключа договор с болниците и реално за 10 - 15 минути мога да бъда във всяка точка на България“, сподели пред репортер на Флагман.бг Динко.

Идеята му хрумва, малко след като самият той се е наложило да чака твърде дълго линейка. В началото на септември м.г. бизнесменът преживя зловещ инцидент край Девня. 35-годишният мъж пострада, след като 150-килограмова стрела на кран, опитващ се да репатрира обърната цистерна, се чупи и буквално падна върху него.

Това ще бъде скъпа услуга, но при спешни случаи кой мисли за пари. Хеликоптерът ще бъде на стоянка в София и по всяко време ще може да реагира. Уверих се в какво състояние е медицината у нас, линейките и изобщо цялата здравна система. Една-две са болниците в България, които са качествени. Знаете в малките райони, докато дойде линейката, минават минимум 30 минути, и хората умират чакайки. Надявам се да успея да реализирам този план“, допълни още бизнесменът от Ямбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    18
    Кондьо
    #10,благодаря за отговора и разясненията!Може и с чалга да е пълна моята глава,ама все още се намира и малко мозък,защото вместо да се "хващам"за думите на Динко,да се мъча да обяснявам колко е в грешка,и все е такива дребни нещица,аз си зададох няколко въпроса: "защо бе маа му стара, Динко ще купува този хеликоптер,а не държавата? Не можеше ли тая държава вместо да купува "хартиени"изстребители с нашите пари,да купи не една,ами три възд.линейки?да им построи бази,персонал да се наеме........?" Та те така!Не,че нещо се заяждам и аз,но чалга главата ми,отдавна отдавна е проумяла,че докато има такива които душици които търсят само негативното и с готовност правят разбор и психоанализ на всеки решил да направи нещо добро,ние като народ и държава няма се оправим никога!
  • 2
    17
    до 10
    По същата логика излиза, че твоята глава е пълна с чалга. Съветваш ме да смятам. Ето сметнах. Географския център на България е в Узана. От там до Видин са около 235км и така за 10 - 15 минути пак скоростта на хеликоптера трябва да е между 940 и 1400 км/ч. И това е само за времето на полета, без ускорение, без излитане и кацане. Не се заяждам, просто се впечатлявам как някои хора с лекота бълват простотии, а други ги гледат в устата и цъкат с език.
  • 2
    16
    Пффф
    Бе не знам колко е прост Динко, но притежава най-голямата морга за автобуси и камиони в България. Идея си нямате за какви пари става дума. Да не говорим, че при сериозен проблем държавата се обръща към Динко защото просто няма нужната техника.
  • 3
    15
    до14
    Защо, бе Иванчо от Остра цица? Защо да събираме капачки, нали си плащаме данъците с които захлебват тези, които трябва да правят така, че да не ни се налага да събираме каквото и да е!
  • -1
    14
    иванчо от острица
    да бяхте събирали поне капачки вместо да коментирате
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари