Динко се раздели с бронетранспортьора си

0
БТР-ът попадна в ръцете на транспортен бос, който има големи планове за него
БТР-ът попадна в ръцете на транспортен бос, който има големи планове за него Снимка: Марица

В автопарка на пловдивската фирма „Хеброс бус“ вече има и истински бронетранспортьор. Руското военно чудо „БТР 60 ПБ“ е паркирано в гаражната база на транспортната компания в южната индустриална зона.

Военната машина, която няколко десетилетия бе на въоръжение в Българската армия, гордо седи между рейсовете на плаца в дъното на ул. „Братя Бъкстон“. Бронетранпортьорът с 8 гуми изглежда така, сякаш всеки момент е готов да потегли. Стига да му се припомпят гумите. От вида, в който навремето е возил родните пехотинци, военният ветеран е изгубил само купола с двете картечници. Сега на неговото място се вижда огромна автомобилна гума. А на предното стъкло се мъдри стар, изкривен регистрационен номер с буквите РВ.   

Още по-интересно е как шефът на фирмата Веселин Дошков се е сдобил с бойната машина, която беше гордостта на съветското военно производство от 60-те години насам. Оказа се, че бронетранспортьорът е взет на бартер от скандално известния ловец на мигранти Динко Вълев, пише Марица.  

Разбрахме се с момчето от Ямбол. Аз да му дам два стари автобуса пред бракуване, а той да ми даде БТР-а. Като стойност ми излезе 5-6 хиляди лева“, обясни инж. Дошков. "Идеята е, след като бронетранспортьорът се постегне и бъде пуснат в движение, да се ползва при критични и екстрени ситуации за изтеглянето на аварирали фирмени автобуси в планината и на други труднодостъпни места", обясни Веселин Дошков.  

Машината е оборудвана с два бензинови двигателя от съветска газка и гори около 60-70 литра на 100 километра пробег. Тя обаче може да преминава през всякакви препятствия, освен това има витло и вълноотражател, които дават възможност и да плава.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари