Димитър Манолов: При ниска заплата се протестира пред работодателя

0
„Не можем да живеем нормално“ е твърде общо оплакване
„Не можем да живеем нормално“ е твърде общо оплакване Видео: БНТ

Протестите в страната са в по-голяма степен привидни, отколкото заредени с автентична гражданска енергия.

Това заяви Димитър Манолов, президентът на синдиката КТ „Подкрепа“, предава БНТ.

Той също така добави, че протестиращите формулират твърде широки искания към управляващите.

Не можем да живеем нормално“ е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя. Тези неща се борят по този начин. Този протест няма адресат. Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката“, каза Манолов.

Лидерът на КТ „Подкрепа“ обясни, че ако синдикатите свалят правителството, ще направят услуга на неговите противници, но не и на тези, които са гласували за партиите в управляващата коалиция. Именно затова ролята на синдикатите не е да свалят властта, а да се борят за по-добри социални политики – примерно нощният труд да е по-скъпо платен.

За протестите има всякакви хипотези - дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. Автентичност не се вижда“, добави Манолов.

По думите му протестите на майките на деца с увреждания, които искаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, обаче са били автентични. Въпреки това председателят на НФСБ едва ли е подал оставка като вицепремиер заради общественото недоволство, а въпросът по-скоро е бил вътрешнопартиен, смята президентът на КТ „Подкрепа“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари