Димитър Манолов: Пенсионната система се нуждае от сериозен анализ

1
Младите хора нямат право на един ден отсъствие от трудовия пазар, за да изпълнят изискванията
Младите хора нямат право на един ден отсъствие от трудовия пазар, за да изпълнят изискванията Снимка: КТ Подкрепа / Facebook

Младите хора нямат право на един ден отсъствие от трудовия пазар, за да изпълнят изискванията

"Пенсионната система се нуждае от сериозен анализ – тих, експертен и категорично неполитически. Откакто стартира пенсионният модел, той беше обект на всякакви политически упражнения." Това мнение изрази в интервю за БНР президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

За Манолов моделът за кумулативно събиране на изискванията за стаж и възраст се нуждае от промяна, защото човек, навършил 19 години и след това преминал през университет, няма право на един ден отсъствие от трудовия пазар, за да изпълни изискванията. Според него "има възможни решения".

Втори стълб на пенсионното осигуряване трябва да има, но въпросът е дали трябва да е такъв, какъвто го въведохме и продължаваме да го поддържаме, изтъкна синдикалистът.

По въпроса с минималната работна заплата Димитър Манолов отбеляза, че работодателите си представят договарянето като диктат и казват - "цялата сила е в нас".

"Стана добра загрявка. Разговорът за следващия бюджет може да се проведе по-лесно", коментира президентът на "Подкрепа" относно Бюджет 2023.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мунчо
    Докато начело на синдикатите стоят бизнесменчета, не очаквам нищо добро.
  • 6
    1
    плюс-минус
    Сетихте се, ама не съвсем. В България пенсионерите получават около 40 % от заплатата, когато са работили, а в Европа - между 60 и 80 %. А заплатите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари