Димитър Ковачевски: Не преговаряме с България за влизане в ЕС

0
Тук правата на етническите общности са на най-високо ниво, заяви Ковачевски след изказването на българския президент Румен Радев за вето за Македония
Тук правата на етническите общности са на най-високо ниво, заяви Ковачевски след изказването на българския президент Румен Радев за вето за Македония Снимка: БГНЕС

Тук правата на етническите общности са на най-високо ниво, заяви Ковачевски след изказването на българския президент Румен Радев за вето за Македония

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че "няма да има вето, защото вече сме започнали преговорите", отговаряйки на журналистически въпрос за коментар след изказването на българския президент Румен Радев, че Скопие е в състояние на вето за Македония и че той ще поиска мониторинг за правата на българите в югозападната ни съседка, предава скопското издание "Слободен печат“, цитирано от Агенция Фокус.

Ковачевски припомни, че РСМ вече е започнала скрининга с ЕС и че е в напреднал етап и засега всичко върви гладко.

"Един от тези ориентири са правата на малцинствата, тоест етническите общности, които не са част от най-голямата общност в страната. Очаквам да го изпълним на най-високо ниво, защото в сравнение с която и да е страна в Европа тук правата на етническите общности са на най-високо ниво. Имаме институции и закони и това важи за всички общности“, увери Ковачевски.

По думите му искането на който и да е политик в тази част не е проблем за Скоопие, защото правата, които имат всички индивиди и групи в страната, са на много по-високо ниво.

"Не бих коментирал България, те са в избори и всеки прави изявления, за да вземе някой глас. Като минат изборите ще разговаряме с правителството, което ще изберат. Но ние не преговаряме с България за влизане в ЕС, ние преговаряме с Брюксел“, добави Ковачевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    123
    Доста нагли и безпардонни отпадъци са македонците. Но, след като има още по-големи отпадъци у нас, които да им натикват аванта, ще стане и по зле.
  • 12
    1
    Ммм
    ВЕТООО ШИБАНИ МАКЕТА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари