Димитър Ковачевски: България се отнася с Македония както Русия с Украйна

1
Това подчерта министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски на общия дебат "Обединени за Европа" на срещата на върха на Съвета на Европа
Това подчерта министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски на общия дебат "Обединени за Европа" на срещата на върха на Съвета на Европа Снимка: Правителство на РСМ - пресслужба

Това подчерта министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски на общия дебат "Обединени за Европа" на срещата на върха на Съвета на Европа

"Македония е международно призната като функционално модерно мултиетническо общество, в което се зачитат всички права. Всички доклади потвърждават това. Обвиненията, изказани на тази Среща от страна на представителя на България, са напълно неоснователни и идват от страна, която не зачита решенията на ЕСПЧ и стандартите на Съвета в областта на правата на човека".

Това подчерта министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски на общия дебат "Обединени за Европа" на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик, предава Евроком.

Ковачевски каза, че дискурсът, който България използва към Северна Македония, за съжаление е много подобен на дискурса, който използва Руската федерация към Украйна.

"Недопустимо е подобни обвинения да се злоупотребяват за политически цели, особено в този критичен за бъдещето на Европа период", посочи Ковачевски.

Той добави, че Македония и Албания заслужават да вървят напред и заедно, защото когато съседите вървят напред, и останалите вървят напред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    патриота
    Брилянтно проникновение ! Остава да строим артилерията по границата, защото натото ни наряза всички ракети, с които можехме да раздрусаме Скопието и да му влеем благоразумие.
  • 7
    1
    сс
    Какво очаквате бе долни същества да не ни искате а ние да ви целуваме ли нагляри
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари