Димитър Бербатов направи емоционално обръщение към подрастващите в България

4
"Не ви прави готини да пушите. Не ви прави готини да се напивате...Тези неща ви правят загубеняци!", заяви един от най-добрите български футболисти
"Не ви прави готини да пушите. Не ви прави готини да се напивате...Тези неща ви правят загубеняци!", заяви един от най-добрите български футболисти Видео: bTV

"Не ви прави готини да пушите. Не ви прави готини да се напивате...Тези неща ви правят загубеняци!", заяви един от най-добрите футболисти в историята на България

Димитър Бербатов отправи изключително силно послание към подрастващите в България от ефира на "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV.

"Здравейте!

Аз съм Димитър Бербатов. Имам фондация от 15 години за талантливи деца. Това, което ще кажа, е и за тях също, но бих искал да се обърна най-вече към другите деца, към подрастващите младежи и девойки, които в момента се лутат или са леко изгубени, или правят грешните избори на базата на това, че не търсят помощ, или просто защото са все още малки и търсят пътя си в живота, или се притесняват да потърсят съвет или помощ. И ще го кажа по начин, за да ме разберете, без да съм толкова краен, колкото си мислих, че искам да бъда...

Не ви прави готини да пушите.

Не ви прави готини да се напивате.

Не ви прави готини да ползвате райски газ.

Не ви прави готини, не дай си боже, да взимате наркотици.

Не ви прави готини да държите наргилето и да си мислите, че държите света в ръцете си... Не го!

Не ви прави готини да се биете по моловете или където и да е! Момичета, особено пък вие. Вие сте дами, трябва да се държите на положение.

Тези неща не ви правят готини. Тези неща ви правят загубеняци! Нарочно използвам тази дума, защото сте загубени на моменти и търсите правилния път. Няма лошо! Всички сме били там. Но искам да го знаете и да го чуете от мен - готини ви правят следните неща, част от които са: да сте образовани, да знаете как да говорите, да знаете как да пишете, да знаете как да уважавате учителите си, родителите си, да знаете езици, да помагате при нужда, да казвате "Здравей", "Как сте?". Тези неща ще ви направят готини - да помагате на някой, който има нужда от помощ. Това ви прави готини в очите на хората около вас и специално в моите очи.

Разбира се, че ще правите грешки. Всички сме били там, аз съм бил там. Особено за момчетата - всички номерца са ми ясни. Минал съм го този път. Затова казах: забавлявайте се, растете, търсете пътя си в живота и се надявам да правите по-малките грешки. Има и такива - по-малки грешки. Има и много големи грешки, от които не може да се върнете назад. Затова помислете внимателно това, което казах - кое ви прави готини, кое ви прави... загубеняци. Защото това е много важно!", категоричен е седемкратният Футболист №1 на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    xDD
    не ВЕ прави
  • 2
    3
    аз
    Бербо е готин и помага на когото трябва! На наркоман не може да се помага ако сам не си помогне (визирам брат му) А и не знаем дали му помага или не
  • 5
    2
    Браво
    Това е известен човек, ползвайки това за благото на българите, за разлика от алчния безморалник Стойчков който се е продал да рекламира мръсотията Хазарт и уврежда младите хора.
  • -2
    1
    русенец
    Бербо, бъди и ти готин, помогни на собствения си брат. Той има нужда от помощ и ти имаш всички лостове за да го направиш. Иначе излиза, че ти се отричаш от най-близките си и се опитваш да задаваш тон на чуждите хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари