„Дигитален алкохол“: Замайване и релаксация, без да пием

0
За 6 до 25 секунди специални слушалки предизвикват замайване, изтръпване и отпускане на мускулатурата
За 6 до 25 секунди специални слушалки предизвикват замайване, изтръпване и отпускане на мускулатурата Снимка: РБК

За 6 до 25 секунди специални слушалки предизвикват замайване, изтръпване и отпускане на мускулатурата

На изложението Innoprom-2023 в Екатеринбург бе представен необичаен нов продукт – „цифров алкохол“. За него пише изданието РБК, цитирано от KALDATA.

Според тази информация „дигитален алкохол“ е наименование в преносно значение, понеже се базира на ефекта, който предизвиква иновацията. Всъщност изобретението представлява специални невронни слушалки – специален хедсет, които възпроизвеждат специфичен звук с продължителност от 6 до 25 секунди (в зависимост от желаната интензивност на ефекта).

Тези звуци въздействат върху човешкия вестибуларен апарат и предизвикват усещане за релаксация и поклащане. Делегацията от Казахстан, която представи нововъведението, заявява, че:

„Днес има много голям проблем със свободното време, хората нямат време да се отпуснат, затова има много запитвания за подобно устройство за бърза релаксация. Хедсетът въздейства на блуждаещия нерв, който е свързан с цялата нервна система и вестибуларния апарат, като по този начин човек се отпуска“.

Посетителите, които са изпробвали изобретението, съобщават за чувство на замаяност, изтръпване в ушите и врата, което се предава към краката; те от своя страна стават „замаяни“, както при алкохолно опиянение. Освен това мускулите в тялото се отпускат.

В Казахстан вече можете да си купите новите невронни слушалки за 2000 долара. Сега екипът разработчици се занимава с получаване на медицински сертификат за своето творение, така че властите да разрешат използването му в стаите за релаксация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари