Девет причини да пиете чай от ройбос всеки ден

2
Той e полезен за здравето ви и има екзотичен вкус
Той e полезен за здравето ви и има екзотичен вкус

Чаят от ройбос e полезен за здравето ви и има екзотичен вкус.

Ако го консумирате всеки ден, то ще засилите имунната си система и ще бъдете по-устойчиви на различни грипни състояния, пише Actualno.

Ето и още 9 причини, поради които да го включите в ежедневието си.

Противовъзпалителни и антиоксидантни свойства

Една от основните причини човек да се разболее е цялостното възпаление на организма. Това заедно с оксидативния стрес (свободните радикали) може да доведе до сериозни заболявания. Приемът на чай от ройбос защитава клетките и ги предпазва от стреса.

Подобрява здравето на сърцето

В чая се съдържа и вид флавоноид, който понижава кръвното налягане. Той също цялостно подобрява кръвообращението. Понижава и нивата на лошия холестерол, който е виновен за много от проблемите на кръвоносните съдове.

Предпазва от диабет

Чаят има понижаващ ефект върху кръвната захар и по този начин може да ви предпази от развитието на диабет. Най-малко ще подобрите общото си здравословно състояние.

Предпазва от рак

Кверцетин е растителният елемент, който е открит в чая. Той се използва за лечение на различни заболявания. Медикаменти с това вещество се използват за потискането на раковите тумори и развитието на мутации при клетките. В допълнение към това, чаят помага на тялото да произвежда антитела, които са против рак, алергични реакции и дори СПИН.

Помага на храносмилането

Чаят ще ви помогне да подобрите храносмилането си, особено когато страдате от диария, запек или други храносмилателни проблеми. Включете го в менюто си и ще видите колко по-добре ще се чувстваше.

Заздравява костите

В чаят се съдържат два флавоноида - ориентин и лутеолин. Те отговарят за синтезирането на минерали в костите и по този начин се подпомага и тяхната здравина. Ако имате проблеми в тази област, опитайте се да ги решите с чая.

Повече от нас имат навика, докато се хранят да консумират някаква напитка - портокалов сок, сода, вино или бира. Но според ново проучва...

Подпомага отслабването

Полифенолите са антиоксиданти се съдържат в чая и разграждат мазнините около корема. Ето защо можете да включите и този чай, а не само зеления, ако сте решили да отслабвате.

Бори се с алергии

Консумацията на чай от ройбос може да повлияе на състоянието при алергии. Става дума не само за сезонни, но дори и за тежки хранителни, както и при астма.

Поддържа кожата и косата

В чая има алфа хидрокси киселини, които са известни с благотворното си действие върху кожата. Заради голямото количество антиоксиданти, чаят е известен и със своето благоприятно влияние върху бръчките. В допълнение към това, той има свойството да защитава и фоликулите на косъма, като прави косата по-здрава и устойчива на различни влияния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари