Протегнеш ли ръка, за да дариш, разместваш цялата вселена

2
С дарения ще бъде купена медицинска апаратура за детското отделение на УМБАЛ „Канев“
С дарения ще бъде купена медицинска апаратура за детското отделение на УМБАЛ „Канев“

В навечерието на 100-годишнината на Зонта интернешънъл, най-влиятелната неправителствена организация в защита правата на жените, Зонта клуб Русе посвети празника си на благотворителната кауза “За децата на Русе”.

По този повод беше организирана благотворителна вечер, с чиито дарения ще бъде закупена медицинска апаратура за детското отделение на УМБАЛ „Канев“. Със средствата ще бъдат доставени 3 специални инфузионни помпи и апарат AKVA VЕNI.

Д-р Ева Цонкова, началник на педиатричното отделение, благодари на всички присъстващи за това дарение.

Протегнеш ли ръка, за да дариш, разместваш цялата вселена” - така Милка Трифонова, Президент на Зонта клуб Русе, се обърна към всички гости, приятели, представители на русенския бизнес и сродни клубни организации преди началото на благотворителния търг.

Усилията на Зонта интернешънъл, Зонта клуб Русе и персонално на президентката на клуба госпожа Милка Трифонова бяха отличени от областния управител Галин Григоров. Милка Трифонова стана носител на значката на областния управител за съществен принос в обществено-икономическия живот на областта и активна благотворителна дейност.

Предприемачът и благодетелят Игнат Канев беше удостоен от Зонта клуб Русе с почен плакет “Дарител на надежда”. От името на семейство Каневи почетното отличие беше прието от Иво Илиев.

Искам да ви благодаря за вашето дарение към болницата и специално към детското отделение, защото удовлетворението от направеното добро е безценно“, написа Канев.

Дарената апаратура ще заработи в УМБАЛ “Канев” преди Великден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари