Детско отделение във врачанска болница е пред затваряне

0
Педиатри от МБАЛ „Христо Ботев“ масово подават оставки
Педиатри от МБАЛ „Христо Ботев“ масово подават оставки Снимка: МБАЛ „Христо Ботев“

Педиатри от МБАЛ „Христо Ботев“ масово подават оставки

Педиатрите от детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца масово подават оставки, научи ексклузивно агенция BulNews. Има опасност най-голямата болница в региона да остане без детско отделение.

Към момента заявленията си за напускане са депозирали завеждащият отделението д-р Георги Цветков, както и двама от колегите му, които са били на пълен щат – д-р Готева и д-р Горнишка. Д-р Бисер Тодоров, който бил на половин работен ден, също е депозирал оставката си днес. Реално на работа, за да се грижи за малките пациенти, остава само д-р Пламен Петров и една специализантка, която обаче е в отпуск по майчинство, съобщава BulNews.

Вследствие на COVID-кризата, много от лекарите са натрупали голяма отпуска, която обаче нямат възможност да ползват. Именно това е мотивът на лекарите, напускащи МБАЛ „Христо Ботев“. Имало е предложение детското отделение да затвори врати за две седмици през август, за да може медиците да си вземат почивка, но вместо това почти всички масово подали оставки.

Информацията бе потвърдена от директора на МБАЛ „Христо Ботев“ д-р Кети Ценова. Тя заяви, че още когато е поела управлението на болницата е имало проблем с изготвянето на графика за работа на детското отделение. На основен договор са едва 4-ма лекари, а останалите дежурства се покриват от лекари на половин работен ден и с платени дежурства на педиатри на граждански договори, които не работят към здравното заведение.

Д-р Кети Ценова заяви, че прави всичко възможно да не се стига до затваряне на отделението. Към здравното заведение работят още 4-има педиатри, които обаче са в отделението по акушерство и гинекология. Тя е направила предложение за обединяване на двете отделения, за да може болницата да продължи да се грижи за здравето на най-малките жители на областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари