Детски празник в парка

0

Днес, в Парка на младежта, в присъствието на стотици деца, техните родители, гости на града и русенци, продължиха празничните събития по повод Международния ден на детето.

Приказният герой Попи от детския филм „Тролчета“ беше водещ на шоу-спектакъл, в който участваха 30 приказни героя от аниматорна група „Веселяците“, сред които най-новите попълнения – Калинката и Черния котарак, Смърфовете, Понитата и традиционните герои – Елза и Анна, Пепеляшка и принца, Мулан, Покахонтас, смелата Ваяна, Рапунцел и много други. Малчуганите имаха възможността да прегърнат любимите си герои и да запечатат момента със снимка. Събитието беше съпътствано с изпълнения на деца от ОбДЦКИ, клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и състав за детски народни танци с ръководител Пенка Филипова. Събитието уважи и зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, който е и председател на УС на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Голям интерес за децата предизвика и оборудваният пожарен автомобил, също в Парка на младежта. Екипирани огнеборци и спасители от Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ демонстрираха как действа съвременната техника и оборудването, а малчуганите ентусиазирано влизаха в ролята на пожарникари.

По-късно, оперетата „Ани в царството на цветята“ от Иван Кръстев; Либрето Илия Деведжиев и Диригент Свилен Димитров, събра многобройна публика, която се пренесе в приказния свят от мечти на главната героиня Ани – момиченце, пътуващо в различни чудни страни. Оперетата е написана специално за Русенската детска опера и трябваше да се състои на открито, но заради дъжда беше на сцената на русенската Опера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари