Детски празник „Моят приказен Дунав“ в Русе

0

Детски празник „Моят приказен Дунав“ организира СНЦ „Дунавско сияние“ по повод 29 юни - Международния ден на река Дунав

От 10:30 ч. под емблематичния за русенци Вит мост ще стартират поредица от творчески екоактивности под общото заглавие „Приказният свят на природата“.

На брега на реката официално ще бъдат обявени резултатите от Третия ученически онлайн конкурс за рисунка „Приказният свят на природата-22“. Тази година в него взеха участие около 500 участника от цялата страна, както и българчета от Испания, Германия, Великобритания, Италия, Люксембург, Йордания и Молдова. Отново в него активно се включиха и млади художници от Гюргево, Румъния.  На празника, в присъствието на  русенския художник Валентин Георгиев – председател на СБХ –Русе и член на журито на конкурса, награди ще получат най-добре справилите  се с арт предизвикателството русенски художници.

Участниците в празника ще имат възможността да нарисуват с цветни тебешири своята детска представа за Великата европейска река и опазването на уникалното й еко разнообразие.

Любителите на "зеленото" изкуството ще могат да приложат творческата си фантазия, като рисуват върху гигантски дунавски мидени черупки, намерени от организаторите под русенския кей.

Освен това от Дворецът на децата са приготвили забавни водни научни експерименти, които безспорно ще разпалят любопитството на децата и  желание им да опазят уникалността на природата.

И тази година Проектът  „Приказният свят на природата“, иницииран от СНЦ „Дунавско сияние“ получи одобрение и финансиране по Програма „Култура“ на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Забележка
    На мястото на "бившият ВиТ мост".Тоя няма нищо общо с "ОнЯ стар мост".Категорично нищо общо.Старият беше съборен за да се усвоят"едни пари".Дано няма слънцепек че ще окапят всички при липсата на сянка на железобетонното съоръжение.За използване на пейките да не говорим.Това не са пейки за високи хора а за лилипути от ГЕРБ.Дърветата осечени по причини неясни,а новите ще дават сянка вероятно след като някой от нас не са вече живи при условие че имаше 20-30 и 40 годишни големи дървета с корони.Достъп до реката за инвалид,болен,стар или да пуснеш лодка като преди е нулев.Височина "етаж 4 или 5.Сурнеш ли се си чао.Трябва да си малко алпинист или поне с опит в "ПАРКУР".Температури,юни,юли,август след 09:30 при слънчево време над 38°С.Слънце пече,бетон отдава до 01::00 АМ.на другият ден Това е подаръка за Русенци от ГЕРБ Русе.Носете си старите спомени за прохлада и отдих в джоба.Никой не им дири сметка за това кощунство.Някой направи с чужда пита помен.Тъй и тъй всичко е на концесия,що да не оправим едни с общи пари? Може би пък са искали да направят речният бряг да прилича на морски кей с вълнолом като у Варна ама тук е река и покрай нея и растителноста е друга и рибата във водата.Някой не се е сетил че водата е сладководна и наноси носи даже.Тая работа прилича малко като с новопостроената църква.Има обяснителна табела до спирката че "Тук някога имало църква и била съборена......." Не е вярно и инфото е подвеждащо.Църквата беше на мястото на днешният "Пантеон" ( баня),а не зад спирката.Влизал съм в съборената църква.Сини и червени комунисти демократи,системно и тихо заличават......затриват......
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари