Деца с безброй любопитни въпроси към изпълнителите на Русенската опера

1
Директорът Пламен Бейков с обаятелен разказ пред децата за музиката, като лекцията е част от образователните концерти на операта
Директорът Пламен Бейков с обаятелен разказ пред децата за музиката, като лекцията е част от образователните концерти на операта Снимка: Фейсбук

В позабравеното през последните две години пространство на фоайето на Русенската опера, която все още е в ремонт след злополучния пожар на покрива, се състоя интересен образователен концерт

Ученици от вторите класове на СУЕЕ “Св. Константин-Кирил Философ” с изучаване на немски, английски и руски език посетиха оперния театър в града и бяха въведени с много любов и умение в дебрите на класическото изкуство от камерен екип на Държавна опера – Русе, начело с директора Пламен Бейков, информира Русе Медиа.

Децата разгледаха с интерес пространството и ключовите места в сградата на културния институт и научиха любопитни факти за инструментите на участниците в програмата, както и за произведенията, които бяха представени по достъпен и забавен начин във фоайето на операта.

Малчуганите се насладиха на изпълненията на Божена Петрова – пиано, челеста и спинет, Преслав Петков – кларинет, Александър Евстатиев – флейта, Богдана Пенева – виолончело, сопраното Нели Петкова и баритона Теодор Петков, балерината Мария Николова, както и на самия директор Пламен Бейков, който беше и водещ на образователния концерт.

Бурни възгласи и аплодисменти ознаменуваха края на всяко изпълнение, а любознателността на русенчетата се изрази в безброй любопитни въпроси към изпълнителите, които бяха и своеобразни лектори в програмата на събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    плюс-минус
    Идеята е чудесна! Добре е децата да получават познания и да имат по- широка обща култура.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари