Деца обрали фризьорски салони в Русе

0
Групата от 4 момичета и едно момче са шетали и в други обекти в града / снимката е илюстративна /
Групата от 4 момичета и едно момче са шетали и в други обекти в града / снимката е илюстративна /

Група малолетни младежи от Русе са установени като извършители на серия посегателства в града.

По случаите са работили служители от Първо РУ, съобщиха от полицията в Русе.

На 1 декември в Първо РУ е прието заявление за взломна кражба от фризьорски салон, намиращ се на ул. "Борисова" в Русе, където за времето от 20:00 часа на 30 ноември до 14:00 часа на 1 декември т.г. било проникнато, чрез счупване на прозорец и са отнети сумата от 80 лева и безжична слушалка. На същата дата в районното управление е постъпила жалба за посегателство от фризьорски салон и на ул. Симеон Велики в гр. Русе. В този случай било заявено, че за времето от 17:30 часа на 30 ноември до към 22:00 часа на следващия ден, след взломяване на плъзгаща алуминиева входна врата е проникнато в обекта и липсвала кутия с цигари.

На 1 декември в полицията е сигнализирано и за трето посегателство във фризьорски салон в Русе на ул. Хан Крум, където проникването е извършено между 18 часа на 30 ноември и 15 часа на 1 декември, след взлом на алуминиева входна врата. Според заявеното от салона липсвали около 50 бр. лакове за нокти и друга козметика, на обща стойност около 300 лева.

На 2 декември в Първо РУ постъпва още един сигнал за посегателство от търговски обект в централната част на областния град, от кафе-бар, намиращ се на пл. Свобода. В този случай било заявено, че за времето от 19:00 часа на 30 ноември до 09:30 часа на 1 декември, чрез отключване е проникнато в заведението и е извършена кражба на една кутия кафе "Три в едно", 3 бутилки студен чай, бутилка бира и 3 връзки секретни ключове.

На 9 декември в Първо РУ е постъпил и сигнал за проникване в строителен обект, намиращ се на ул. Добри Немиров в Русе. Подаващият сигнала е обяснил, че е извършена кражба на щанга тип "кози крак", както и това, че на част от готовите апартаменти са начупени стъклата, плочките в баните и са заляти шпакловани стени с боя. Заявени са материални щети на обща стойност около 3000 лева.

Всички сигнали са били документирани от служителите на Първо РУ, като са образувани преписки и е започнала работата по изясняването на престъпленията, както и за издирване на извършителите. В хода на предприетите и реализирани оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ, като извършители на гореописаните деяния са установени 5 малолетни лица на възраст 11-13 години /4 момичета и едно момче/, ученици в русенски учебни заведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари