Деца крадат велосипеди в Русе

0
Криминалисти установили, че крадците са три момчета на 12, 13 и 16 години
Криминалисти установили, че крадците са три момчета на 12, 13 и 16 години

В хода на проведено разследване по няколко сигнала за кражби в Русе служители на Второ РУ са установили като извършители непълнолетни младежи.

На 24 юли в районното управление се е получил сигнал за проникване в лек автомобил “Сузуки“, който се е намирал в подземен гараж на улица "Алеи Възраждане" и от купето му са изчезнали монети с обща стойност около 10 лева. 

Два дни по-късно, на 26 юли, в полицията мъж е сигнализирал за откраднат велосипед, който бил оставил пред входната врата на апартамента си в блок в русенския квартал „Възраждане“. Нанесената с кражбата щета е заявена за 800 лева.

Същия ден друг стопанин на велосипед е съобщил, че предишния следобед е изчезнало колело и от площадка на петия етаж в блок на улица „Янтра“, като стойността му била за около 400 лева. По сигналите са заведени преписки във Второ РУ, с оглед изясняване на извършени деяние по НК.

В хода на проведените по тях оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти във Второ РУ са били установени като извършители, три момчета на възраст 12, 13 и 16 години, действали в различно съучастие. Преписките са изпратени в прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари