Дете остава в реанимация след агресия на съученик

0
14-годишният нападател е с повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда
14-годишният нападател е с повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда

14-годишният нападател е с повдигнато обвинение за нанесена средна телесна повреда

13-годишно момче пострада тежко, след като беше ударено от свой съученик и сега се намира в детската реанимация на болница "Пирогов". За агресивната проява е задържан извършителят - на 14 години. Стана ясно, че той е бил предупреждаван по-рано от ръководството на училището заради отправяни от него заплахи. Повдигнато му е обвинение за средна телесна повреда. Конфликтът се разиграл на метри от учебното заведение по време на голямото междучасие.

Като съвсем обичаен започнал вчерашния ден за учениците и учителите в столичното 143-то училище. Звънецът за голямото междучасие изкарал навън децата.

Група ученици излезли да си купят закуски от улицата, която се намира в непосредствена близост до училището. Именно тук възникнал спор между две от момчетата. Едното момче - на 14 години с лидерски претенции, обичащо да командва съучениците си. Другото - на 13 г., скромно и затворено, съобщава БНТ.

"Едното момче рита другото в областта на корема. Купуват си след това закуска, връщат се, продължават си учебните занятия до 13.30 ч., никой нищо не ни казва от децата, никаква индикация до 15:00 ч., когато вече прибрал се вкъщи казва, че го боли корема", обясни Ирена Дойчинова - директор на 143 ОУ "Георги Бенковски".

Детето е откарано в "Пирогов" и след преглед е оставено за наблюдение в детската реанимация. Другото дете е задържано от полицията. Директорката не знае за друг удар, нанесен от 14-годишното момче, но е получавала оплаквания от деца, които то е заплашвало. Един от сигналите постъпил от майката на пострадалия ученик.

"Говорили сме двамата на четири очи, казах му, че не желая такива неща въобще да се случват по никакъв повод. Той обеща и до вчера си държеше на обещанието. Извиках другото момче след два дни да го попитам дали го закача, дали нещо му прави, той каза не. И вчера при този ритник, той го е нарекъл с думи, че го е един вид предал", разказа Ирена Дойчинова - директор на 143 ОУ "Георги Бенковски".

Директорката на училището помолила майката на 14-годишното момче да го премести в друго учебно заведение. Според нея останалите деца от класа не били силно стресирани от случилото се, но с тях вече е говорил училищния психолог.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Nyakoi koito ne e bezrazlicen
    Спукване на далак и отстраняване спленектомия е средна телесна повреда застрашаващо живота състояние поради настъпване на кръвозагуба. Колкото по голямо е увреждането по бърз кръвозагуба водеща до хиповомемичен шок постхеморагичен шок. Крайно време е законодателя да предвиди закон за малолетни престъпници които да бъдат наказателно отговорни след13г възраст с оглед на променените условия на живот ниската култура, лошото семейно възпитание законова невъзможност за учителя за налагане а наказания, употреба на наркотици, алкохол и безсилие то на родители, учители и възпитатели вързани от Закона за закрила на детето, тъй като същият развързва ръцете на тези неукрепнали млади хора често превръща се ЗЗД в заплаха както за родител учител, възпитател и дори случаен гражданин. Децата трябва от 1 клас да бъдат правно ограмотяване и да им се обясни че имат задължения за коректно поведение и че неспазването на социалните норми на поведение се санкционира както от училище родители и обществото като цяло. Да се даде възможност на възмутен граждани да задържат такива невъзпитано малолетни извършващи нарушения до идване на полиция и на социалните служби както и да се даде възможност на социалните служби да отнемат такива деца от семейства които не са в състояние да ги възпира и възпира и да бъдат настаняване вДомове като Бойчиновци със по строг режим на възпирание. Иначе днес ще нараняват невинни и ще се гаврят с жертвите от чувството за безнаказано. Закона за борба с малолетните и непълнолетните не изпълнява функцията която му е придадена
  • 5
    1
    Sfghjjk
    Средна телесна повреда,пък в реанимация!!! Вие нормални ли сте???? Какви са тези закони в България???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари