Десислава Танева: Ако имам два сигнала за корупция, уволнявам

0
В Държавен фонд "Земеделие" върви проверка по сигнал за корупция
В Държавен фонд "Земеделие" върви проверка по сигнал за корупция

"Няма наложена нова санкция от ЕК върху средствата, които България усвоява по Програмата за развитие на селските райони, извън онези, наложени през миналата година".

Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3, Десислава Танева, министър на земеделието и храните.

Тя изрази учудване от атаките, които ведомството е получило тази седмица и успокои фермерите. Според нея всичко е тръгнало от това, че утре предстои среща в Брюксел, на която трябва да бъдат отблокирани 33 милиона евро.

Тя добави, че в момента в ДФ "Земеделие" върви проверка по сигнал за корупция. Нещата странно са съвпаднали и от там е дошло объркване. Танева каза, че няма информация за какво точно става дума и какви точно сигнали проверява ДАНС във Фонда. 

Танева коментира, че когато получи два независими сигнала от производители за неправомерната работа на даден подчинен, че предпочита да се раздели с него, отколкото да остави нещата и са се създават корупционни практики.

Тя даде два примера, в които е действала радикално.

В единия дори е получила обяснение от освободената служителка, в което тя я информира, че е очертавала мери и пасища за свои роднини с идеята да спечели пари, за да лекува болното си дете.

"Прекаленото доверие към администрацията и толерирането й създава у хората в администрацията неправилни критерии", обобщи тя. Ако във всеки случай се чака решение на съда, тогава нещата вечно ще закъсняват и няма да има навременна справедливост. 

Тя каза, че в Министерството на земеделието и храните, хората, които са назначени няма политическо влияние, всички служители са избрани на база експертиза. 

"Сектор земеделие в последната година носи намаление на приходите. На първо място причината за това е руското ембарго", каза Танева. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари