Десислава Иванчева е в една килия с акушерката Емилия Ковачева

2
Бившата кметица на столичния район "Младост", която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор
Бившата кметица на столичния район "Младост", която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор

Бившата кметица на столичния район "Младост", която бе осъдена за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете получиха съответно 6 и 5 години лишаване от свобода. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около година и половина под домашен арест.

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до панделата, а също и да ги пази служител от охраната.

На Иванчева това изобщо няма да ѝ се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята на затвора, пише "България днес".

"Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност", каза близък на бившата кметица.

По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която ѝ наложи съдът с окончателното решение.

Очаква се скоро Петрова също да започне работа, но на външен обект. Така два отработени дни ще им се зачетат за три излежани.

Кметиците доскоро са били заедно зад решетките, но решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 г. лишаване от свобода, съдът ѝ определи строг режим на изтърпяване, докато Петрова е на общ режим. Двете имали близо 3-седмична адаптация, след което ги сложиха в различни килии.

Десислава попаднала при "тежката артилерия" - осъждани за тежки престъпления и за убийства. Така по стечение на обстоятелствата станала съкилийничка на друга известна подсъдима - акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 години затвор за опита за убийство на бебето Никол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари