Десислава Атанасова: Приемаме забавянето на мандата за съставяне на правителство

0
От ГЕРБ приеха даденото време като шанс да стигнат до разбирателство с ПП - ДБ
От ГЕРБ приеха даденото време като шанс да стигнат до разбирателство с ПП - ДБ Снимка: Фейсбук

От ГЕРБ приеха даденото време като шанс да стигнат до разбирателство с ПП - ДБ

От ГЕРБ приемат "с разбиране" намерението на президента Румен Радев да забави връчването на първия мандат за съставяне на правителство. По-рано днес държавният глава заяви, че е важно Народното събрание да приеме бюджета и приоритетните закони за страната.

От ГЕРБ - СДС приеха даденото време като шанс да стигнат до разбирателство с втората политическа сила, която до момента се явява най-желан партньор за съставянето на правителство. Още утре те ще проведат лидерска среща с ПП - ДБ.

"Приемам го с разбирането, че може би е нужно още малко време, за да може партиите да говорят помежду си", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ, предаде Bulgaria On Air.

От първата политическа сила се надяват да успеят да съставят управление с първия мандат.

"Започнахме в няколко стъпки - обща законодателна програма, избор на председател. Следващата стъпка е разговор за правителство. Ако имаме воля, ще бъде добре за България", каза Атанасова.

От ПП - ДБ пожелаха да запазят мълчание преди лидерската среща утре. Още веднага след консултациите при президента обаче, те бяха категорични - няма да дадат подкрепата си за първия мандат.

"Слагаме ясен стандарт в българската политика – това, което обещаваме преди изборите, да бъдат нашите действия и след изборите", коментира преди дни съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Така утрешната среща се явява последен шанс, в който от партията биха могли да променят решението си относно подкрепата на първия мандат.

А ако в крайна сметка ГЕРБ - СДС не събере подкрепа за кабинет, вариантите за редовно правителство намаляват. Следващи на ход ще бъдат от втората по големина политическа сила - ПП - ДБ. Междувременно пък от най-малката партия в парламента - "Има такъв народ", които вече посочиха, че ще влязат в ролята на коректив на управляващото мнозинство, се провалиха в опита си да проведат допитване за промяна на държавното управление.

Те събраха едва 145 хил. подписа за провеждането на референдум за президентска република от необходими 400 хил.

"Ако сега не се състави правителство, или се състави краткотрайно и неработещо правителство, този път не ние, а хората сами ще повдигнат темата за президентска република", заяви в профила си във Facebook лидерът на партията Слави Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    До 1 - Наистина, воскресе!
    Когат ми се дигне дъртия уй, тогиз "Само президентска република ще вдигне държавата ."
  • 3
    3
    Странен сайт
    Не мога да разбера КОЙ му тегли масрафа ?
  • 4
    2
    Само президентска
    ,НО , ако Славуца е Президент и шебек Тошко е м-р председател ! Лудите нямат свършване в България !
  • -7
    1
    Наистина
    Само президентска република ще вдигне държавата .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари