Десислава Атанасова оглави комисията за източването на КТБ

1
Десислава Атанасова е депутат от ПГ на ГЕРБ, бивш министър на здравеопазването от 21 март 2012 до 13 март 2013 г.
Десислава Атанасова е депутат от ПГ на ГЕРБ, бивш министър на здравеопазването от 21 март 2012 до 13 март 2013 г. Снимка: БГНЕС

Десислава Атанасова ще оглави Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на КТБ в периода 2009 - 2014 г.

Десислава Атанасова е депутат от ПГ на ГЕРБ, бивш министър на здравеопазването от 21 март 2012 до 13 март 2013 г. в първото правителство на Бойко Борисов.

Освен Атанасова, за председателското място бе предложен и депутатът от РБ Радан Кънев, който обаче не събра достатъчно подкрепа.

Членовете на комисията от ПГ на ГЕРБ са Владислав Николов, Цветомир Михов, Красен Кръстев, Снежана Дукова, Ана Александрова и Даниела Саваклиева.
Патриотичният фронт ще бъде представен от двама кандидати - Искрен Веселинов и Борис Ячев.
От АБВ - Лъчезар Николов, от БСП - Лява България Румен Гечев, Димитър Горов и Филип Попов, РБ - Радан Кънев и Димитър Танев, от ДПС - Йордан Цонев, Янко Янков и Петър Чобанов.

БДЦ ще предложи кандидатите си на следващото заседание, тъй като нямаше готовност на днешното, а Николай Александров от "Атака" се самопредложи.

Депутатите решиха комисията да няма зам.-председатели. Тя ще се състои от 20 членове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари