Десислава Атанасова: Няма да подкрепим ляво-либерално правителство

0
Първостепенна задача на партията на Бойко Борисов била да гарантира максимална доза реалност, за да не къса правителството връзка с реалността.
Първостепенна задача на партията на Бойко Борисов била да гарантира максимална доза реалност, за да не къса правителството връзка с реалността. Видео: Фейсбук / Novini.bg

"Според анонсите бъдещото правителство е "фейслифт" на служебния кабинет. Уведомихме президента, че ще го държим отговорен, тъй като той е назначил служебния кабинет"

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев след консултациите при Румен Радев, предаде Actualno.com .

"Времето на приказките свърши, дойде времето за работа. Човешката личност под въздействието на силна страст губи връзка с реалността", категоричен беше той и добави, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепят правителството при гласуването в зала.

Според зам.-председателя на ГЕРБ първостепенна задача на партията на Бойко Борисов е да гарантира максимална доза реалност, за да не къса правителството връзка с реалността.

На въпрос дали ГЕРБ-СДС ще подкрепи смяната на главния прокурор Иван Гешев и промени в конституцията за съдебна реформа, Дончев каза: "Ние сме за комплексна съдебна реформа. Досега не сме чули предложение. Ако има, може би бихме подкрепили. Иван Гешев не се избира от парламента. Ще коментираме предложение по предложение".

"Няма да подкрепим ляво-либерално правителство на четирите партии. Обърнахме внимание на президента, че работата на служебните кабинети не се доближава до неговата оптимистична прогноза, защото кризите са се задълбочили", заяви Десислава Атанасова на излизане от президенсттвото. "Ние ще защитаваме демократичните ценности. Ако има грешки, ще бъдат осветявани и посочени. Ако редовното правителство пожелае съвети от нас, ние ще дадем", заяви още  тя.

Според зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов коалицията няма да е четворна, а петворна. По думите му целта на Бойко Рашков е да се върне едно старо време, където се влиза навсякъде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари