Десислава Атанасова: Грешно решение е украинците да се настаняват в държавни бази

2
Чух, че и миньорите от „Марица-изток“ са ги уведомили, че им анулират резервациите
Чух, че и миньорите от „Марица-изток“ са ги уведомили, че им анулират резервациите

Чух, че и миньорите от „Марица-изток“ са ги уведомили, че им анулират резервациите

„Грешно решение е да се ползват държавни бази за настаняване на бежанци от Украйна, коментира днес в Харманли Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ-СДС и председател на парламентарната комисия за контрол над службите. Днес комисията проведе изнесено заседание и посетиха Центъра за бежанци в Харманли.

Атанасова добави, че са анулирани резервации на служители без предупреждение. Такава информация е получила и за базата на „Мини Марица-изток“. Вчера там бяха настанени 86 жени и деца, бежанци от Украйна.

„За мен е грешно решение, защото оказва се, че с решение на Министерски съвет, въпреки Кодекса на труда, въпреки споразумения между синдикати и работодатели и пренебрегване на всички законови изисквания е взето решение в тези държавни бази да бъдат настанени бежанците от Украйна, като се прекратени, почти без предупреждение, времето за отдих на хората, които са работници, служители на ведомства на министерство. Чух, че и миньорите от „Марица-изток“ са ги уведомили, че им анулират резервациите изобщо“, коментира Атанасова, цитирана от БНР.

При посещението на Комисията за контрол над службите в Центъра за бежанци РПЦ – Харманли стана ясно, че там са настанени 748 мигранти.

В момента се намалява намаляване на натиска по южната ни граница, но през април той е бил особено засилен, а случаите са били с 20% повече, заяви председателят на комисията Десислава Атанасова. За охрана на границата е повикана и Конна полиция.

Според Атанасова по-притеснително е, че зачестяват случаите на заловени мигранти във вътрешността на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Нац.Ср.От.
    Скъпи спомени от задната седалка на служебния афтомобил с тази озоба. Малко миризливи, ама скъпи и дълбоки. Само как духаше...... тя или вятъра не помня. защото ми беше изсмукан мозъка утутдолу.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари