Деси вече не е затворник в собствения си дом!

3
Жената излезе навън след 5 години изолация между четири стени
Жената излезе навън след 5 години изолация между четири стени

Благодетели поставят парапет във входа на младата жена. Деси излиза от изолация, има надежда за живот

Най-тежката българка отново излиза навън. Десислава от Ловеч вече прави кратки разходки на въздух след пет години, прекарани само у дома. Заради многото килограми 35-годишната жена бе затворник между четири стени, тъй като липсата на подходящи условия в блока ѝ не ѝ позволяваха да си покаже носа извън апартамента. След като от благотворителната фондация "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще" се заемат със случая ѝ, се намират благодетели, които слагат парапет във входа ѝ. Този малък елемент преобръща живота на Деси и тя прави голяма крачка напред в своето възстановяване.

"Малко по малко се движи. Вече има изграден парапет в блока, в който живее, за да може да слиза по него. И тя го прави! За пръв път от много дълго време насам Деси сама слиза и се качва, в градинката пред блока вече може да стои и напредъкът ѝ е огромен", коментира Поли от "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще", предаде "България Днес".

35-годишната жена е затворник не просто на дома си, а на собственото си тяло. Тежи над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Десислава получава паник атаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото ѝ. Зъбите ѝ падат - не може да се храни и изпитва нечовешки болки всяка вечер. Не може да спи по гръб - задушава се. Всички тези неща трудно запазват психиката ѝ здрава, но Деси стиска зъби и опитва да изплува на повърхността. Лъчът светлина се появява, когато младата жена решава да разкаже за проблема си и към днешна дата успява да открие решение. Разходките навън са първата стъпка към подобряването ѝ.

Животът на Деси се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка ѝ претърпява тежка трудова злополука, след това прекарва и инсулт. Сърце не дава на борбеното момиче да остави най-близкия си човек в този труден момент и застава неотлъчно до нея. Улисана в грижите за родителя, Десислава намалява излизанията си. Стига до момент, в който тотално ограничава движението си и увеличава храната. Килограмите започват да се трупат неусетно, докато стига до момент, в който не може да излезе от дома си.

"Пожелаваме на Деси със същия хъс и желание да не спира да се бори за своите мечти и да иска промяната в живота си. Ние продължаваме активно да се грижим за нея", допълва Поли.

След като се затваря у дома, Деси започва да губи връзка с външния свят. Приятелите ѝ я оставят един по един и допреди няколко месеца, младата жена няма нито един контакт в телефона си, на когото може да звънне и да сподели болката си. След като събира смелост да сподели историята си, вълна от съпричастност залива Десислава. Към днешна дата тя се чувства по-спокойна и щастлива и гледа с оптимизъм към бъдещето си.

Всеки, който желае може да подкрепи каузата за Деси и нейното семейство, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка -10

PayPal: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Бисер
    В кое населено място е Деси. Номера на банкови сметки пишете веднага.А информация която касае достоверността липсва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари