Деси и Биляна по-опасни ли са от Васил Божков?

4
Припомняме случая на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и го сравняваме с ареста на Васил Божков
Припомняме случая на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и го сравняваме с ареста на Васил Божков Снимка: ГД „БОЕЦ”

Припомняме случая на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и го сравняваме с ареста на Васил Божков

На 17.04.2018 г. пред Министерството на спорта двете жени бяха задържани показно от служители с качулки, Специализирана прокуратура, МВР и КПКОНПИ. Часове наред бяха държани с белезници и без достъп до адвокат и защита. Беше им повдигнато обвинение, че са взели 56 000 евро подкуп.

Помним кадрите с прангите на ръцете и краката – така водеха Деси и Биляна на съдебните заседания. Те прекараха осем месеца в ареста при нечовешки условия. Специализираният съд и Апелативния специализиран съд многократно отказваха да променят мярката им за неотклонение и да ги пуснат под домашен арест въпреки влошеното им здраве и липсата на риск да се укрият, или да извършат престъпление, пише ГД „БОЕЦ”

На 25.08.2023 г. Васил Божков се прибра в България след повече от три години престой в Дубай и издирване от страна на прокуратурата. Срещу Божков има заведени три дела и са му повдигнати 19 обвинения.

Васил Божков е разследван за ръководене на организирана престъпна група, създадена за да извършва принуда, длъжностни и данъчни престъпления, подкупи, подбудителство към убийство, изнасилване, Освен това, има дело за нарушения на Закона за хазарта и неплатени такси за над половин милиард лева. Божков сам признава и за даване на над 60 милиона лева подкуп (той го нарича рекет“ на Бойко Борисов през Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. По този казус БОЕЦ внесоха сигнал, в резултат на което през 2022г. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани.

Божков е и един от санкционираните от Съединените щати по закона „Магнитски“ за корупция.

На десетия ден Божков бе пуснат под домашен арест. Деси и Биляна лежаха осем месеца за обвинения за корупция и че са взели 58 000. Божков с 19 обвинения и 60 000 000 подкуп лежа десет дни. И двете действия са на българския съд.

Кои са съдиите, които пуснаха Божков под домашен арест?

Състава на съда се крие, а това е важно. Имената на съдиите са: Даниела Росенова, Веселина Волева и Александър Желязков – зам.-председател на Апелативен съд София и председател на Наказателна колегия. Даниела Росенова е бивш Председател на Апелативен специализиран наказателен съд, а Веселина Волева също е бивш съдия от Специализираният съд. Същите съдилища, които оставиха Десислава Иванчева и Биляна Петрова осем месеца в ареста.

Мярката „задържане под стража“ се налага не само заради риск обвиняемият да се укрие. Взима се предвид и риска да бъдат извършени нови престъпления, тежестта на обвиненията, риска да се окаже натиск над свидетели, да се унищожат документи и доказателства по делото, да се упражни натиск върху институции, или длъжностни лица участващи в разследването и тн. Нека всеки да прецени какви са тези рискове по отношение на Деси и Биляна и в случая на Божков.

Припомняме случая с Деси и Биляна и правим сравнение със случая с Божков, за да покажем, че нищо не се е променило в съдебната система. Чадър над мутрите, поръчкови и бухалкови действия спрямо неудобните, липса на справедливост и все същите „специализирани“ прокурори и съдии продължават да правят същото. Така, както Сарафов продължава да прави същото, като Гешев – да служи на мафията, която го назначи!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    От посолството
    Васко има сделка с нашите агенти от ЦРУ и други наши структури, за това може да прави, каквото си поиска. А за тези две дами, ние от посолството не даваме и пет пари.
  • 4
    1
    Ф16
    Божков има карта Извади ме от затвора.Играл е Монопол като малък и сега я използва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари