Десетки цивилни са в неизвестност след удара на руска ракета в Днепър

0
Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души, включително едно дете
Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души, включително едно дете Снимка: АП

Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души, включително едно дете

Десетки цивилни все още са в неизвестност ден след като руска ракета удари висока жилищна сграда в централния украински град Днепър, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА, предава БТА.

Спасителите продължават да издирват повече от 30 души сред отломките, които са останали от жилищния блок, каза той. "Ние се борим за всеки човек", заяви Зеленски. "И спасителните работи ще продължат, докато има и най-малък шанс да се спаси живот", добави украинският президент. Той също така благодари на хората в чужбина за изпратените послания за съчувствие и подкрепа.

Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души, включително едно дете, сочат официалните данни. Други 73 души са в неизвестност.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на руски език. "Бих искал да се обърна към всички в Русия, които дори и сега не осъждат макар и с няколко думи този терор, въпреки че виждат и разбират всичко ясно. Вашето страхливо мълчание ще завърши само с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас", предупреди той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Зелëный попугай
    https://t.me/The_Smart_Village/10029
  • -6
    6
    Руснаците са миротворци
    Малцина ще повярват на тази рисунка , че е истина.
  • 0
    5
    Sтанко
    Абе толко ли няма един по-качествен трол на урките за тоя сайт??? Той 2 думи да каже и му личи от километри злобния просташки изказ. Като латерна върху кон с капаци - мели и върви напред...
  • 3
    4
    Vежливьiй и Zаботливьiй
    Всеки ден, укровермахта обстрелват цивилни обекти в ДНР и погубват мирни жители, но за тях нищо не се споменава от ибрикчиѝските медии в БГ.
  • -1
    3
    Рушлямски убийци!!!
    Рушлямските орки, убиващи цивилни и деца Господ ще ги съди! АМИН!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари