Десетки шофьори "изгоряха" за шофиране в аварийната лента

2
Без книжка за 3 месеца и 1000 лева глоба
Без книжка за 3 месеца и 1000 лева глоба Видео: bTV

Глоби за десетки тръгнали на път. Без книжка за 3 месеца и 1000 лева разход заради бързането в първия почивен ден за много от шофиращите в аварийната лента на „Хемус”.

Първата тапа, която блокира едновременно и пътя, и желанието на шофьорите да спазват правилата, беше още на 9-ти км. в посока Варна. Там заради неспазване на дистанция се удариха верижно, камион, бус и 2 автомобила. Пострадали нямаше, съобщава bTV.

Едва изминали няколко километра с нормална за градски път скорост, шофьорите влизаха в друга тапа заради ремонт на тунел „Витиня”. Щом видяха, че задръстването излиза извън контрол, от Пътната полиция направиха еднопосочно преминаването към тунела, за да поеме трафика, а насрещното движение пренасочиха по стария път.

КАТ глоби и десетки шофьори за каране в аварийната лента. Някои, като Николай Станчев, решиха да оспорят:

– Колата ми загря, дръпнах тука, снаха ми бременна на 5 месеца и те ме държат тук. Де да знам.– Да не би да сте карал в аварийната лента?– Не, бе, колата ми загря.– Имате ли наблюдения много хора да карат в аварийната лента?– Ми, загряват им колите.

Другите, спрени, за да бъдат наказани, приеха санкцията безмълвно.

След като стана ясно, че ще бъде глобен с 1000 лева, а книжката му ще бъде отнета за 3 месеца, Николай побърза да се оплаче от лошо отношение на полицията.

Впоследствие получи и акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. Следобед движението по магистралата се нормализира.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари