Десетки депутати влизат в битката за местната власт

2
Някои вече са номинирани от своите партии, а на други кандидатурите още се обсъждат
Някои вече са номинирани от своите партии, а на други кандидатурите още се обсъждат Видео: bTV

Някои вече са номинирани от своите партии, а на други кандидатурите още се обсъждат

Десетки депутати влизат в битката за местната власт. Някои вече са номинирани от своите партии, а на други кандидатурите още се обсъждат. Най-много депутати ще бъдат издигнати за кметове от ПП-ДБ и „Възраждане“, предава bTV.

„Продължаваме промяната“ (ПП) ще заложи на Константин Бачийски в Бургас, във Варна вероятно на Стела Николова, а в Пловдив номинирани са Манол Пейков от ПП и Йордан Иванов от „Демократична България“ (ДБ).

„Възраждане“ вече са издигнали четирима депутати за кметове - Деян Николов в София, Климент Шопов в Сливен, Ангел Георгиев в Пловдив и Коста Стоянов във Варна.

БСП издигат само един депутат за кмет. Това е Калин Калапанков в град Брезово.

ГЕРБ няма да издигат депутати. ДПС и „Има такъв народ“ запазват мълчание.

Макар номинациите още да не са финализирани, Манол Пейков от ПП-ДБ вече е подготвен да се кандидатира в Пловдив.

„Това дали ще бъда аз, или някой друг ще бъде преди всичко политическо решение. Аз работя по своята визия вече повече от година. Имам програма от 14 страници. Битката ще бъде сериозна, а решаването на проблемите ще продължи повече от един мандат“, каза Пейков.

Деян Николов от „Възраждане“ вече е и официално номиниран за София. Смята, че опитът като депутат ще му помогне в битката за кмет.

„Възраждане“ като организация, знаете нашето дело до голяма степен е национално-освободително. Ние вече имаме своето присъствие в парламента и то доста силно. В момента най-нормалното нещо, което трябва да направим, е да разширим нашето влияние и на местно ниво. Искаме да управляваме и столицата“, заяви Николов.

Единственият депутат, номиниран от БСП и за кмет, ще се състезава в Брезово. Калин Калапанков казва, че е готов за битката.

Предизвикателството да си в местната власт е много по-голямо, отколкото да си народен представител, защото се сблъскваш с ежедневните проблеми на хората и трябва по всяко едно време да си способен да ги решаваш. Всеки излиза за победа“, каза Калапанков.

Окончателните номинации за кмет трябва да са ясни до 18 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари