„Десант на книгата“ превръща Русе в център на съвременната литература

5

Над тридесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще превърнат Русе в център на съвременната литература.

Със своята своеобразна „атака“ от книги и автори, клуб „Мечтание“ кани всички русенци и гости на града да посетят изложението-базар „Десант на книгата“, организиран със съдействието на Община Русе.

Събитието ще се състои на 17, 18 и 19 септември на площад „Свобода“.

В първия ден гостите ще могат да се запознаят с участниците в изложението. На 18 септември ще бъдат представени новите заглавия за 2021 година, а вечерта ще бъде празненството по случай 5-годишнината от учредяването на Дамски писателски клуб „Фортуна“.

Десантът” ще докосне най-малките читатели с прекрасни и интересни книжки, лично представени от авторите.

В почивните дни ще има работилници за създаване на комикси и илюстрации с Неда Малчева и Стоян Димов и литературни занимания.

Десантът на книгата“ се провежда за втора година.

Пълната програма ще откриете ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук