Депутатите закриха Държавната петролна компания

0
Така мегаструктурата приключва съществуването си, още преди реално да е заработила
Така мегаструктурата приключва съществуването си, още преди реално да е заработила Снимка: БГНЕС

Мегаструктурата приключва съществуването си, още преди реално да е заработила

Парламентът закри държавната петролна компания. Депутатите дебатираха 2 часа, но накрая нямаше противници на предложението. Държавната петролна компания официално отива в историята. Амбицията да бъдат отворени 100 държавни бензиностанции така и не се случи за 3 години. За сметка на това само за миналата година компанията разполагаше с бюджет от 800 000 лева, без реално да извършва дейност.

"Освен политическите мотиви за затварянето на тази компания, други няма", каза Десислава Трифонова, ГЕРБ-СДС, цитирана от Нова телевизия.

"Искат да продължи работата на Държавна петролна компания? Искат да изградим над 100 бензиностанции в държавата? Какво искат ГЕРБ и защо водим този разговор?", попита Йордан Иванов от “Продължаваме Промяната-Демократична България”.

Поредното разминаване между двете коалиции в парламента даде поле за атака на опозицията.

"Конституцията при ДПС, Държавната петролна компания при вас, пък и в крайна сметка е хубаво един коалиционен съвет преди заседания, да си уточнявате кой, какво и как се "навежда" пред вас и ДПС", каза Цончо Ганев, „Възраждане”.

"Това че спорим е резултат от политическата ситуация. А не, от някакви задкулисни естества на това управление. Ако то беше до такава степен управление на имунитетите и омертата, бъдете сигурни, че нямаше да има никакъв спор", заяви Христо Иванов, “Продължаваме Промяната-Демократична България”.

Така мегаструктурата приключва съществуването си, още преди реално да е заработила. Закриването на Държавната петролна компания ще струва още 70 хил. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари