Депутатите обсъждат увеличаване на минималната заплата

0
С промените в Кодекса на труда се предвижда механизмът за минималната работна заплата да е приложим още от първи юли
С промените в Кодекса на труда се предвижда механизмът за минималната работна заплата да е приложим още от първи юли Снимка: Dunavmost

С промените в Кодекса на труда се предвижда механизмът за минималната работна заплата да е приложим още от първи юли

Народното събрание ще обсъди проект на решение, внесен от ПП-ДБ за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата.

В седмичната проектопрограма на парламента е първо четене промените в Кодекса на труда, внесени от БСП, които предвиждат минималната работна заплата да се определя в размер на 50 на сто от средната брутна заплата за страната за период от 12 месеца, предава БГНЕС.

С промените в Кодекса на труда се предвижда механизмът за минималната работна заплата да е приложим още от първи юли, което ще увеличи размера ѝ до между 850-890 лева.

Това, според вносителите от левицата, ще компенсира доходите заради растящите цени и инфлацията.

В програмата на парламента е проект на решение за прекратяване на Споразумение между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, внесен от "Възраждане".

Предвижда се гласуване на проект на решение за промяна в състава на постоянната комисия по конституционни въпроси. В него лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предлага депутатът Делян Пеевски да бъде избран за член на комисията, като бъде освободен Гюнер Ахмед.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    икономист
    Със постоянното увеличаване на МРЗ не постигат нищо друго освен увеличаване на инфлацията и обезценяване на парите и съответно вдигане на цените. Бедният ще става по беден, богатият - по богат. Кой разбрал - разбрал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари