Депутати призоваха за оставка на военния министър

7
Скандал в парламента
Скандал в парламента Снимка: БГНЕС

Скандал в парламента

Част от депутатите заговориха за оставка на военния министър Тодор Тагарев, след като вчера той призова народните избраници бързо да одобрят закупуването на американски бронетранспортьори „Страйкър” – още преди изборите на 29 октомври т.г., съобщи dariknews.bg. Днес е последният ден на парламента преди изборната ваканция.

В четвъртък вечерта, на заседание на Комисията по отбрана, бе одобрено закупуването на машините за около 1,376 млрд. долара, а планът е да получим БТР-ите до 2028 г.

В отговор на призива на Тагарев депутатите да гласуват поръчката, Делян Пеевски от ДПС заяви, че министърът на отбраната трябва да си подаде оставката, ако изисква нещо.

"Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката веднага. Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент, може да внесе предложение и комисиите да го разгледат и парламентът да прецени - това е законовият ред. Ние може да изискваме от министрите, защото ние сме ги назначили", заяви Пеевски.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също изрази възмущение от действията на военния министър.

В момента всичко, което се е случило по отбраната, се е случило в парламента с нашите подписи. За "Страйкърите" имаме много ясен график – декември да привършим процедурата“, обясни Борисов.

Председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ апелира министрите да започнат да си вършат работата.

Проектът по бронираните машини “Страйкър” може да бъде завършен до 15 декември. В началото на ноември 2022 г. приехме предложението за вторите F-16, до края на месеца вече всичко беше завършено. Ако това правителство е поне толкова ефективно, колкото служебното, всичко може да се свърши навреме”, заяви Гаджев.

„Ние не може да действаме в такъв график, само и само да позволи посещението на министър Тагарев в САЩ след две седмици и да се снима с подписването”, допълни той.

Относно военната помощ за Украйна Гаджев подчерта, че решението за изпращането към на бойните машини от МВР е от юли, а към момента няма дори междуправителствено споразумение за това кога да бъде извършена доставката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    русенец
    Как оставка, бе? Този малоумник трябва да го разчекнат на жълтите плочки в София, че дано следващите "политици" си вземат бележка!
  • 6
    2
    Аааааааааааааааа?
    Каква оставка?!! Няма ли кой да го застреля тоя продажния педераззз?!!
  • -8
    1
    Фенката на Путлерчо
    Да живее ТероруZZстан! Балгария нас не ни интересува! Мутрофанката ще ни даде жълти копейки да плюем по Балгария! Напред, дрогари рушлямски тролове!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари