Депутати и журналисти се биха в парламента

2
Причина за размяната на обидни реплики и за кратко - ръкопашен бой, бе борбата за място с добра видимост за журналистите
Причина за размяната на обидни реплики и за кратко - ръкопашен бой, бе борбата за място с добра видимост за журналистите Видео: Неизбежния Караколев

Причина за размяната на обидни реплики и за кратко - ръкопашен бой, бе борбата за място с добра видимост за журналистите

След физическия сблъсък между депутати в залата, до такъв се стигна и между представители на медии в кулоарите на парламента. Замесени в него бяха операторът на bTV Иван Филчев и журналистът от Mediamall и бивш депутат от групата на "Патриотичен фронт" в 44-ото НС Димитър Байрактаров, предаде Дарик.

Причина за размяната на обидни реплики и за кратко - ръкопашен бой, бе борбата за място с добра видимост за журналистите, очакващи депутати в кулоарите. Байрактаров се възмути, че няма място за него и че той може да поиска да застане най-отпред, защото това не било мястото на "казионните медии", както нарече националните телевизии.

На коментара му, насочен към всички на висок глас, отвърна операторът на bTV, който го попита какъв е - дали е депутат или журналист. Двамата се предизвикваха един друг, след което се стигна и до размяна на удари, ритници, псувни и обиди.

Колеги журналисти се опитаха да ги разтърват, дойдоха и парламентарните квестори, с което разрастването на сблъсъка бе осуетено.

Припомняме, че сблъсъци и нов механизъм на работа в Народното събрание белязаха днешното извънредно заседание на парламента. Още преди да започне заседанието, депутатите на “Възраждане” застанаха около трибуната, от която народните представители правят своите изказвания и блокираха достъпа до нея. В отговор управляващото мнозинство взе решение изказванията да се правят от място.

От “Възраждане” опитаха да спрат звука от колоните в пленарна зала, откачайки свързаните кабели. Това доведе до физически и словесен сблъсък между Йордан Цонев от ДПС и Славчо Крумов от “Възраждане”, в който сблъсък се включиха и останалите депутатите от двете партии.

Парламентарната група на “Възраждане” се опита отново да саботира работата на Народното събрание, като блокира достъпа до парламентарната трибуна. Този път обаче заседанието не беше прекратено, а Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи: “Моля за процедура народните представители, ползвайки правилника, да могат да вземат думата от място”.

Идеята получи подкрепа от групите на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ и депутатите започнаха да се изказват от място чрез микрофони, раздавани от квесторите. От “Възраждане” направиха опит да прекратят и тази възможност, като спрат звука от колоните в пленарната зала, а председателят на Народното събрание Росен Желязков поиска намесата на квесторите.

Стигна се до премахване на кабели от колоните за звука и вербален и физически сблъсък между Йордан Цонев от ДПС и Славчо Крумов от “Възраждане”, в който се включиха и депутати от двете парламентарни групи. А Петър Петров от “Възраждане” призова: “Днешното пленарно заседание не трябваше да започва, именно защото е налице огромно обществено недоволство срещу действията на сглобката, които продължават всичко това, което гледаме в последния половин час, е само от това, че дадохте начало на пленарното заседание, въпреки че знаехте какво ще се случи. Моля да прекратите днешното заседание”.

Искането на “Възраждане” не беше подложено на гласуване и пленарното заседание продължи по заложения дневен ред. Малко преди 11 часа бе включена и аларма, която прозвуча както в пленарната зала, така и в кулоарите на парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Mnogodobre
    Най добре е тези гадове да се избият и самоунищожат! Там са изпратени да работят,за което получават заплати!!! Щом искат цирк- санкция! Няма заплата!!! До кога ще ги търпим?!!! Преди Волен го раздаваше волно,но най накрая си намери майстора!! Че и тшя сега си го търсят!!!
  • 1
    3
    фена на Путин
    Абсолютно дъно !
  • 6
    2
    До долния:
    Да разбираме, че ти всеки ден влизаш и излизаш от тази стая на ДПС по няколко пъти, та си толкова *навътре* в нещата? М? Ибрикчия на Пеевски?
  • -3
    1
    Русенлия
    Вярно ли че нашият сладуран Златанчо се объркал и влязъл в стаята на ДПС където получил безброй изненади? :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари