Депутат плаши със съд всеки, който говори против ромите

0
Илия Илиев е готов да сезира и главния прокурор, ако се наложи
Илия Илиев е готов да сезира и главния прокурор, ако се наложи Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "ДРОМ" и депутат от ДПС Илия Илиев предупреди, че ще съди, който насажда дискриминация и омраза срещу ромите.

Той е готов да сезира и главния прокурор.

Поводът за недоволството на Илиев, който също е клиент на прокуратурата, е изказването на Ангел Джамбазки. Преди ден пред БТВ евродепутатът говори за професия "циганин" след скандала с малолетните родители на Динко от Сливен. Според ДРОМ изказването на Джамбазки е "недопустимо грубо, дискриминационно и расистко, спрямо ромската общност"

"Искаме да напомним, че подобно поведение е в нарушение на чл.162 от Наказателния кодекс, който гласи следното: Който чрез слово, печат или други средства за масово осведомяване, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност, етническа принадлежност или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание", се казва в позицията на партията.

След като прессъобщението на ДРОМ бе разпространено в медиите, самият Ангел Джамбазки показа, че не приема сериозно заканите.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари