Депутат: Отказът от секс със съпруга е психическа злоупотреба

0
Забраната да имаш втора жена също се оказва злоупотреба
Забраната да имаш втора жена също се оказва злоупотреба

Малайзийски депутат стана обект на ожесточени критики в сряда, след като заяви, че жените, които отказват секс на мъжете си ги подлагат на „психическо и емоционално насилие“, предаде агенция Франс прес (AFP), цитирана от VESTI.

Мохамед Зулкифли Юисо, мюсюлманин и депутат от управляващата коалиция заяви по време на парламентарен дебат относно домашното насилие, че мъжете също често страдат, но от емоционално, вместо от физическо насилие.

Макар да се твърди, че мъжете са по-силни от жените, има случаи, при които жените в крайна сметка нараняват или извършват злоупотреба спрямо съпрузите си“, заяви той.

Обикновено това включва жени, които проклинат мъжете си – това е емоционално насилие. Те обиждат съпрузите си и отказват да задоволят сексуалните им нужди. Всичко това са психологически и емоционални злоупотреби“, категоричен е депуатът.

Марина Махатир, виден активист за правата на жените, заяви, че възгледите на народния представител са „основани на невежество“.

Жените имат право да кажат „не“ на секса – остаряло схващане е, че когато се ожениш, притежаваш тялото на жената“, заяви тя.

Махатир е категорична: „Това не е така. Смешно е да се твърди, че жените злоупотребяват с мъжете си, ако им откажат секс“.

58-годишният Юисо заяви също така, че отказването на един мюсюлманин правото му да има втора съпруга, също се оказва злоупотреба. Мюсюлманите в Малайзия могат да имат до четири съпруги, но трябва да получат разрешение от ислямски или шериатски съд, за да се оженят повече от веднъж.

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари