Депутат от Русе е сред бодрата смяна в парламента

1
Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС е на 23 години и е сред най-младите депутати в този парламент
Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС е на 23 години и е сред най-младите депутати в този парламент Видео: bTV

Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС е на 23 години и е сред най-младите депутати в този парламент

През последните седмици ключовите представители на основните политически партии отклоняват поканите ни за интервю. С анализ на ключовите събития в държавата най-младите народни представители от всяка политическа сила. Как те стигат до парламента, кои са личните им каузи и каква е тяхната роля в големите политически сюжети разказва bTV.

„Роден съм в град Русе. На 23 години съм. Завършил съм Математическата гимназия в Русе с отличие. В момента следвам право, отново в родния си град, последна година. Номиниран съм за „Студент на годината“ от Юридическия факултет. С големи амбиции, искрени, за това да направим такива условия в държавата, че младите хора да остават тук“, каза Георги Кръстев, ГЕРБ-СДС

Повече от 10 години аз работя със и за млади хора - техният глас да се чува в обществото ни и видях, че за да се случи това, трябва да направя стъпката напред. Всъщност аз първите път бях кандидат от гражданската квота и ми трябваше време да се доверя напълно и да видя, че това е моето място“, заяви Илина Мутафчиева, ПП-ДБ.

„Моят опит в бизнеса, в който бях на мениджърска позиция в една голяма компания, видях как бизнесът особено около мен беше репресиран по времето на ГЕРБ. Дадох си сметка, че дори да успея в един бъдещ момент, след като съм градил нещо, някой ще дойде при мен с държавните бухалки и ще ми вземе всичко, за което съм се борил. Което ми показа, че човек трябва да се занимава с това, което се случва в държавата. Пътят ми във „Възраждане“ беше съвсем случаен. Вдигнах телефона, обадих се, защото видях, че тези хора са различни. В случая беше на Николай Дренчев“, обясни Деян Николов, „Възраждане“

Моето образование е икономическо. Завършила съм УНСС. Преди това станах част от младежкото движение на ДПС, а след завършването ми станах част от местната власт в общината, в която съм родена“ каза Небие Кабак, ДПС.

Казвам се Валери Митов и съм народен представител от „БСП за България“. На 31 години съм, от град Габрово, информатик съм по образование. Знаете какви са заплащанията в IT сектора в София, знаете много добре какви са заплащанията, но избрах това като по някакъв начин да дам потенциала, който имам към хората“, обясни Валери Митов, БСП.

Казвам се Павела Митова и съм от парламентарната група на ИТН. Експерт съм в сферата на МО и енергетиката - завършила съм образованието си в Милано, в Грьонинген“, представи се Павела Митова, ИТН.

Всеки от тези депутати изминава различен път до парламента – едни ги водят проблемите, с които се срещат, а други знаят от деца, че ще се занимават с политика.

"Политиката е с мен от най-малка детска възраст в моето семейство, потомствено явление. Винаги съм слушал за политиката", обясни Георги Кръстев, ГЕРБ-СДС.

Кои членове от семейството Ви се занимават с политика?

Майка ми. Тя се занимава с политика - заместник-председател на общинския съвет в Русе. Аз съм убеден, че това е моята политическа сила и заради лидера – г-н Борисов, който пък ми даде път за развитие в политиката.

Как Ви даде път г-н Борисов?

Той ме сложи областен координатор на ГЕРБ преди 2 години и половина.

Личен негов избор ли беше това?

Личен негов избор.

„В българския парламент ме доведе запознанството ми с Тошко Йорданов и екипа на ИТН. Още преди 3 години, когато подготвяха програмата в сферата на външната политика и аз се свързах с тях, за да помогна по някакъв начин. Съпругът ми ги потърси, защото съпругът ми беше депутат в италианския парламент от партията Движение „Пет звезди“ и искаше да обмени опит с тях, да им каже какво при тях е функционирало и като млада партия, да не допускат същите грешки. Един от съветите, които даде, беше да не се предоверяват в случаите, в които се правят коалиционни споразумения - да не се доверяват, а само на подписаните неща. Мсиля, че е дал добър съвет, защото и ние след това научихме този урок“, коментира Павела Митова, ИТН.

За мен никога не е стоял въпросът за избор между партии. Това може би се усеща и винаги съм знаела, че моята партия е ДПС“, каза Кабак, ДПС.

Защо?

Защото ДПС е партия, която е емблема на либерализма в България, партия, която може да решава в трудни ситуации важните въпроси.

С представителите на бодрата смяна в българската политика обсъждаме актуалните проблеми пред държавата. Според Илина Мутафчиева проблемът на политиците е, че говорят предимно със себе си и помежду си, а не с хората, които са ги избрали. В нейното обкръжение разбирали защо се налага партньорството с опонентите им от ГЕРБ.

Деян Николов от „Възраждане“ пък е убеден, че симпатизантите на „Възраждане“ са постъпили правилно като попречиха на зрителите на филма „Близо“.

И Валери Митов от БСП също споделя позицията на партията си една от водещите теми тази седмица – военната помощ, която България ще предостави на Украйна.

Георги Кръстев от ГЕРБ пък е един от вносителите на промените в закона за достъп до обществената информация, който през тази седмица вкара партията в обяснителен режим заради опасенията, че тези промени ще ограничат достъпа до информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    15
    Русенлия
    А това е извънбрачния син на Върбан Циганина?
  • 6
    14
    Смикаров
    Да как може човек с 0 дни трудов стаж, да е избран с преференции от нашия град за Политик, Аз не съм гласувал за него, а вие ? Това е пълен абсурд.
  • 9
    13
    Маринов
    Ти от "бодрата" смяна,направи си труда,прочети мнението на хората,за да разбереш,че с връзките на майка си,си прескочил много етапи от развитието си.Разбира се,леля ти Деса беше подготвила почвата предизборно,преференциалните гласове отидоха при теб,как са отишли вие си го знаете.До кога по този начин, ще лишавате кадърните,образованите хора, с по 15-20 години стаж в различните направления стопанския ни живот,да ни представляват в НС?
  • 12
    12
    Stefka Mincheva
    Аз ще ти обясня подаряват му ги. Не знае нито една буква от закона.
  • 10
    11
    Димитър Найденов
    Добре на мен ми е интересно едно, кога успява да чете и да се готви за изпити, като постоянно са в кампания или на заседание, че и с отличен?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари