Депутат от ГЕРБ поискал от търговец 4 тона суджук за премиера

0
Главният прокурор му поиска имунитета
Главният прокурор му поиска имунитета Видео: БГНЕС

Депутат от ГЕРБ държал под контрол целия Добрич.

Оказвал влияние на полиция, частни търговци, прокуратура и държавни дружества. Живко Мартинов опитал дори да оневини бивш заместник-министър, причинил катастрофа. Години наред той твърдял, че всичко в Добрич зависи от него. Това обясни главният прокурор Сотир Цацаров и даде пример как депутатът Мартинов използвал дори името на премиера Борисов, за да се сдобие с облаги, предаде Нова Телевизия.

За периода от 2012 г. досега върху търговец от Добрич Мартинов е упражнявал натиск. Търговецът бил предупреден, че е включен в списък от лица, които трябвало да подпомагат политическата дейност и ако не го направи, щял да понесе последици. 4 тона различни видове месо са били представени като предназначени за премиера и са извозвани с камиони. Проверката показала, че "нито един суджук не е пристигнал до министър-председателя", обясни гланият прокурор. Върху същия търговец е оказан натиск за мебелиране на офис на политическата партия в Добрич

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата. Искането се основава на данни, събрани от прокурор от специализираното звено „Антикорупция“ и потвърдени от ДАНС.

По-късно Мартинов се отказа от имунитета си доброволно. Депутатът, който е избран от Добрич, съобщи решението си пред журналисти. 

Има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен, понеже 11 години губят в Добрич и имат към мен една неприязън. Това е в основата. Към част от тези хора, които ме клеветят, имам завеждани дела, друга част ми дължат неразплатени наеми, защото съм 28 години в частния бизнес. Дори фирмите са продадени на хора в неравностойно положение. Това е предпоставката", коментира Мартинов.

Предстои на Живко Мартинов да му бъдат повдигнати обвинения – за принуда, изнудване, опит за лично укривателство, както и принуда спрямо орган на властта.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари