Депутат от БСП: Няма да оставим обществото на произвола на една шайка

0
Патриотите нямат право да носят това име - или си с българския народ, или си предател
Патриотите нямат право да носят това име - или си с българския народ, или си предател

Патриотите нямат право да носят това име - средно положение няма - или си с българския народ, или си предател и или си във властта, или извън нея.

Това каза депутатът от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков по време на дебатите по промените в Изборния кодекс и във връзка със среднощното заседание на Правна комисия, предаде Novini.bg.

"Това, което се случи снощи в Правна комисия, беше шамар в лицето на българския народ и тежък удар по демократичния процес. Нищо по-малко, колкото и да твърдите обратното. Вие поставихте на тест българското общество и го предизвикахте и да покаже има ли то съпротивителни сили да се надигне срещу тиранията или е поставено тотално на колене. В 00.00 часа през нощта председателят на Правна комисия на коляно преценява кои актове в изборния процес българските граждани ще могат да обжалват и кои - няма. От 48 акта, останаха 11. Тогава г-н Кирилов полузаспал започна да преценява кои са важни и кои не са", каза още Божанков.

По думите му така се пишат закони, така се отнемат демократични права пред затворените очи на българския народ през 00.00 часа през нощта. "Ритуално г-н Кирилов заклахте преференциалния вот по предложението на ДПС. С вашите гласове и благата подкрепа на патриотите. След вчерашния ден Патриотите нямат право да носят това име, защото или си патриот или си с българския народ или си предател и си против него. Средно положение няма – или сте във властта или сте извън нея", каза Божанков. 

"Вчера от Правна комисия излязох изтощен и обезверен от това, което се случи. Г-жо председател, нямах вяра в демокрацията и в демократичния процес в държавата. Единственото, което ми даваше надежда е, че историята ще съди всички ни сурово и справедливо. Днес мога да прибавя, че няма да оставим българското общество на историята и на произвола на една шайка, а ще произнесем тази присъда, която българите съвсем скоро ще изрекат срещу вас", заяви социалистът.

Намалихте квотата за взимане на решение на 50%, за да може да възпроизведете тази уродлива власт, каза още народният представител във връзка с гласуваните от комисията промени, с които решенията в ЦИК да могат да се взимат от обикновено мнозинство, а не от 2/3 от членовете. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари